Că tot se discută aprins despre siguranța elevilor și a profesorilor în școli, citesc acum o știre pe subiect, întâmplare reală din județul Brașov. Un elev cu grave probleme de conduită (sancționat de două ori cu scăderea notei la purtare) își amenință profesoara cu poze indecente în care care susține că ar apărea fiica acesteia.

Vorbim aici despre un caz serios pe care, din ce înțeleg, familia nu l-a putut gestiona suficient de bine, autoritățile fiind silite să intervină.

Vestea mă irită destul de tare. Nu mai comentez despre cum școala devine un mediu din ce în ce mai puțin sigur (am făcut-o în articole care și-au primit și replică, mai nou), dar știu și înțeleg faptul că, dincolo de orice ar toca morile stricate, niciun profesor n-ar trebui să treacă printr-o astfel de situație și să vină să își predea orele cu frică.

Fiindcă frica distruge, indiferent că ești la catedră sau în băncile din fața ei.

Și e clar că mai întâi, avem nevoie de reguli ferme și de o echipă de specialiști care să acționeze din punct de vedere legal atunci când lucrurile scapă de sub control.

Și să ne gândim abia apoi la cât de moderni putem fi și cum putem reconstitui sistemul de învățământ din plăpumioara noastră, cu 5 sau 6 elevi în subordine, să pretinzând ulterior că suntem mari specialiști în educație.

Material realizat de Prof. Petruț Rizea