Sunt tatăl a două eleve, cea mare este clasa a VI-a, iar cea mică a III-a. De când am copiii la școală am intrat pe mai multe grupuri de facebook despre educație, unele sunt pentru părinți, altele pentru profesori și altele mixte.
Fiica mea a fost așezată din prima zi de școală și până la finalul clasei a IV-a doar în ultima bancă a rândului, respectiv banca a patra. Singurul motiv care a stat la baza acestei decizii a fost înălțimea. Era cel mai înalt copil din clasă, nu cu mult, cu 2-3 cm față de medie.
Întreb public și am să urmăresc comentariile, poate mă lămurește cineva. De ce copilul meu nu poate să vină acasă cu testul pe care l-a susținut la școală și la care a luat nota 7, ca să văd și eu ce puncte slabe are, unde mai trebuie lucrat, ce mai trebuie îmbunătățit?
Sunt mama unui elev de clasa a V-a. La inițiativa unei mame, s-a propus strângerea sumei de 150 lei de fiecare copil din clasă, pentru ,,cadouri pentru doamne." Având în vedere că sunt 21 de astfel de cotizații, se va strânge suma de 3150 de lei. 
Sunt tatăl unui elev de clasa a II-a. M-am implicat din prima zi de școală și mi-am arătat disponibilitatea zi și noapte pentru orice fel de sprijin acordat școlii și cadrului didactic. Menționez că doamna învățătoare este o persoană tânără (între 35-40 ani) și spun acest lucru pentru că pretențiile pentru o comunicare modernă și deschisă cresc. Dacă era aproape de vârsta pensionării puteam să-i acord circumstanțe atenuante.
Scriu și eu ce mă doare, e de fapt un strigăt de disperare către toți părinții care citesc acest mesaj. Vă rog din suflet, dacă nu discutați cu copiii dumneavoastră acasă, dacă nu știți ce fac când sunt la școală (sau când credeți dumneavoastră că sunt la școală), dacă nu mergeți să discutați cu profesorii și să vă interesați despre comportamentul lor, dacă nu aveți aplicații să le supravegheați activitatea online pe telefoane și laptopuri, schimbați ceva! Lucrurile pot să stea mai rău decât vă așteptați și dacă vă pasă de viața lor, implicați-vă!
Copilul meu este clasa a III-a. Aș vrea să povestesc sub anonimat cum își alege învățătoarea noastră cadou de Crăciun pe care îl plătim noi, este singurul lucru pe care pot să-l fac, îi bat obrazul public ei și celor care se mai regăsesc.
Citind articolul dumneavoastră (n.r articolul: Vă rog să schimbați legea! Un singur elev, care urăște școala își poate bate joc în voie de 25 de colegi și profesori), sunt de acord ca elevii cu probleme de comportament să fie izolați de restul clasei.
Aș dori să vă supun atenției o altă anomalie a acestei Legi a învățământului și a Metodologiei de acordare a burselor școlare în anul 2023-2024. În Metodologia de acordare a burselor pentru 2023-2024, alineatul 7 litera d). este prevăzut că se acorda bursă de merit elevilor care au primit premii la olimpiadă, etapa județeană.