Proiectul Educațieprinlectură.ro a fost inițiat în anul 2022, împreună cu o serie de acțiuni și campanii pentru promovarea cărților și a lecturii care continuă și în prezent. Printre ele se numără:

* ,,Să facem cărțile să circule" - încurajarea persoanelor fizice care au cărți în stare bună, pe care nu le mai folosesc, să le trimită într-o clasă de elevi care are nevoie.
* ,,100 de cărți pentru Colțul de Lectură din clasă" - anul 2024 (4 premii a câte 100 de cărți donate către patru clase de elevi), în parteneriat cu librăria online Reading Corner.
* ,,40 de cărți noi pentru Colțul de Lectură din clasa ta" - anii 2022, 2023 (20 de premii a câte 40 de cărți noi donate către douăzeci de clase de elevi), în parteneriat cu Editura Integral 

Suntem un portal unic din domeniul educației, integru, fără finanțări și fără interese politice, gestionat de un grup de profesori și specialiști din educație, care se implică voluntar. Susținem dreptul la libera exprimare și promovarea exemplelor pozitive, publicând gratuit articole scrise de specialiști, prezentări de activități, opinii primite din partea profesorilor sau părinților și comunicate de presă.

Inițiativa este una independentă, fără apartenență politică, bazată pe voluntariat și nu face parte din niciun ONG. Veniți alături de comunitatea noastră pe facebook - Educație și lectură.
Contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dacă doriți să susțineți proiectul nostru, o puteți face printr-un gest simplu, donând o sumă simbolică. Mulțumim!