Așa arată colțul dedicat lecturii, din clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială Jurilovca, județul Tulcea. Mulțumesc doamnei Prof. Înv. Svetlana Feodot, pentru poze. Elevii citesc într-un mediu relaxant, cu parfum de flori și fructe de toamnă!
Felicitări!
Iată un Colț de Lectură vesel, jucăuș și prietenos. Mulțumesc doamnei Laura Dogeanu de la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Satu Mare, pentru poză. Felicitări! Ceea ce faceți pentru clasa de copii cu dizabilități din Negrești-Oaș, este minunat!
Un exemplu minunat primit de la Școala Gimnazială Habeni, unde datorită doamnei Prof.Înv. Albu Irina Georgiana, clasa a IV-a se bucură de un Colț De Lectură relaxant, colorat și fascinant, felicitări!
Sunt atât de multe poze superbe care circulă pe internet, din care ne putem inspira pentru colțul de lectură. Dar cel mai mult îmi plac acestea, pe care le primesc din partea colegilor din toată țara. Poze din școlile noastre, care demonstrează clar calitatea multor cadre didactice și faptul că încă se poate!
Clasa I de la Școala Gimnazială ,,Mircea Eliade" din Craiova, denumită și ,,Clasa Creioanelor Colorate" ?, se mândrește datorită doamnei Prof. Înv. Narcisa Duță cu o amenajare practică și ingenioasă a locului din spatele clasei, acolo unde este de obicei plasat cuierul.
De fiecare dată când elevii merg să-și agațe sau să-și ia hăinuțele, au ocazia să ia și o carte, sau să vadă un titlu interesant. Locul dedicat lecturii este acolo, în clasă, la îndemâna lor, dar fără a-i obliga cu nimic.
În plus, cu ajutorul creioanelor colorate de pe perete li se reamintesc ,,regulile clasei". De fapt, acestea sunt reguli de viață, care modelează personalitatea elevului pe termen lung:
* Suntem o echipă
* Suntem optimiști
* Ne respectăm unii pe alții
* Ne ajutăm reciproc
* Luăm decizii corecte
* Ne ținem promisiunile
* Ne încurajăm mereu
* Suntem toți importanți
Felicitări doamna Duță!
Astăzi ne inspirăm privind cu admirație Colțul de lectură al clasei a III-a, clasa Creativilor, de la Şcoala Primară şi Grădiniţa Micul Lord, din București. Acest loc, în care elevii se relaxează și citesc, a fost implementat în cadrul proiectului "Ceai, lectură și cultură". Am primit poza de la doamna Prof. Înv. Primar Violeta Osoloș. Felicitări! Cel mai bun lucru din sistemul de învățământ sunt oamenii cu vocație de la ,,capăt de linie".
Mesajul pe care l-am primit de la doamna Prof. Înv. Floranta Coza este atât de frumos, sincer și emoționant, încât nu pot decât să-i transmit public felicitări și să împart cu voi acest exemplu admirabil pe care ni-l oferă! Omul sfințește locul iar darul pe care doamna îl oferă elevilor e neprețuit.
Prof.Înv. Floranza Coza: Îndrăznesc să vă prezint şi ,,Colţul nostru de lectură”. De acum suntem clasa a IV-a/Clasa Albinuţelor şi iubim să citim! Învăţăm la Şcoala Gimnazială Oboroceni, comuna Heleşteni, Judeţul Iaşi.
Locuim într-un sat frumos, cu oameni gospodari, preocupaţi cu mai toate treburile, dar mai puţin cu cititul! De aceea m-am gândit, încă din clasa pregătitoare la acest ,,Colţ al lecturii”. Mulţi dintre copii nu au nici măcar o carte acasă, toate cărţile sunt aduse/cumpărate de mine!
Nu pot să vă descriu cu câtă bucurie deschid o carte aceşti copii!
Am făcut cu ei şi voi mai face şi în acest an şcolar ,,Pauza de lectură”. În fiecare zi, avem o pauză pe care o dedicăm cititului: împreună citim, ba am mai ,,corupt" şi profesoara de Religie care vine şi citeşte împreună cu noi!
O școală bună înseamnă de fapt un profesor bun, creativ, răbdător, care să inspire elevii și să le insufle într-un mod natural valori pentru întreaga viață. Așa cum este și doamna Prof. Înv. Alina Toader!
Colțul dedicat lecturii din clasa a III-a, de la Școala Gimnazială „Constantin Ivănescu” Poșta Cîlnău, unde doamna Toader predă, nu este sigura inițiativă pentru a menține interesul elevilor pentru cărți. Doamna Prof. organizează activități speciale, vizite cu elevii la Bibliotecă și derulează programe cum ar fi ,,Îmbrățișează o carte", proiect care i-a asigurat un loc în finala concursului ,,Creatori de educație", ediția 2021! Felicitări!