Dragi iubitori ai artelor, stimați colegi, pe 16 aprilie la ora 18:00, în prezența unui numeros public, a fostului Prefect al Jud. Timis Liliana Oneț si a maestrilor, Suzana Fântânariu, Mihail Iordache, Sorin Nicodim, Carol David, Ana Hoble, Tar Béla, Traian Abruda, Lucia Moise, Tiberiu Giucă, la Galeria Brăteanu din Timişoara, a avut loc vernisajul expoziției retrospective de Ex Libris a graficienei Nora Novak.

Despre lucrările Norei Novak, maestrul Emil Grama remarca "Gravurile în acvaforte ale Norei Novak, axate pe un singur unic motiv compus şi translatat în pagină diferit, motiv care apare uneori singular, sau de cele mai multe ori multiplicat, gravuri în care ritmul este spart de insolite apariții de mâini parcă desprinse din frescele rupestre vădesc cursivități de o sugestivă eleganță, un substrat dramatic bogat şi de asemenea un nivel de cultură plastică elevată."

La cuvântul de deschidere, scriitorul Robert Șerban a vorbit despre originile, personalitatea și creația Norei Novak.

Galeria Brăteanu este situată în Timişoara pe strada Lucian Blaga la nr. 8. Expoziția poate fi vizitată până în data de 29 aprilie în intervalul orar 9-17.

Nora Novak 7

Nora Novak 5