Profesorul Rizea Petruț, pentru Educațieprinlectură.ro, despre accesul la educație pe plan internațional: ,,Ai zice că în 2023, accesul la educație nu ar trebui să fie imposibil. Cum noi avem parte de el, probabil că uităm cum în alte state din întreaga lume încă predomină gândiri de tip dacă ești femeie, rămâi acasă și te ocupi de copii, faci mâncare, ai grijă de soțul tău (bine, aș fi ipocrit să zic că pe la noi s-a dus de tot).
Profesoara Cristina Grama este cadru didactic de mai bine de 25 de ani, predând limba engleză la Colegiul Economic „Transilvania” din Târgu Mureș. Spune că are și privilegiul de a fi dirigintele clasei a XII-a B de la colegiul amintit. A transformat pasiunea în job și a reușit să ajungă la sufletele elevilor. Iată ce spune Cristina Grama despre educație și metodele sale de predare:
O întâmplare tragică petrecută pe 28 noiembrie ne demonstrează încă o dată gradul de indiferență la care oamenii au ajuns. Natalia, o elevă de 14 ani, a murit înghețată în drum spre școală, fără ca nimeni s-o ajute, deși pe lângă ea au trecut sute de persoane.
Zully Mustafa, este o învățătoare în vârstă de 47 de ani, de etnie turco-tătară, din Constanța. Anul acesta s-a titularizat cu nota 8,50. Învățătoarea a răspuns pentru wall-street.ro la întrebarea: ,,Ce înseamnă să fii român?"
Profesoara de limba și literatura română Timeea Recalo, în vârstă de doar 24 de ani, s-a stins în urma unui teribil accident, în Arad. Tragedia de proporții a avut loc vinerea trecută. Femeia abia îți serbase ziua de naștere. 
Mai mulţi tineri care participau sâmbătă seară, pe data de 25 noiembrie, la un restaurant unde avea loc Balul Bobocilor, organizat de Colegiul Naţional Lahovary, un liceu de prestigiu din Râmnicu Vâlcea, au fost prinşi de jandarmi cu substanțe interzise și obiecte periculoase.
Un incident grav a avut loc lângă o școală din capitală. Un elev de doar 12 ani a fost atacat cu cuțitul de un individ care voia să-i fure banii. Atacatorul nu a fost prins. Poliția încă îl caută.
Un incident grav a avut loc la o unitate de învățământ din Oradea. Mama unei eleve în vârstă de 16 ani a fost chemată la școală pentru o discuție, după ce fiica sa a fost prinsă de un profesor în ipostaze intime cu prietenul său, în căminul unității de învățământ.
Mircea Miclea, profesor universitar la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, a participat la o conferință organizată de Școala Privată Aletheea. Cu această ocazie, Mircea Miclea a făcut mai multe declarații interesante despre educație:
Andrei Matei Popescu, un elev de 15 ani, a plecat de acasă Marți 21 noiembrie, după o ceartă în familie. Tatăl său a făcut un apel public disperat pentru găsirea băiatului chiar a doua zi: ,,Băiatul meu , Andrei Matei Popescu, a dispărut de acasă de 24 de ore, în urma unei discuții aprinse cu mama lui. Vă rog din inimă, sunați la 112 sau 073*****16 Matei sau 076*****07 Dana. Vă rog să mă ajutați!”