Scăldat de razele unui soare auriu de toamnă, terenul de sport al școlii s-a umplut de copii nerăbdători, dar și de părinți emoționați, în așteptarea festivității de deschidere a noului an școlar.
,,Uniți împotriva bullyingului!” – aceasta a fost tema care a adunat la Eforie, în perioada 20.05.2023-29.05.2023 reprezentanți din cinci țări: România, Spania, Serbia,Turcia și Portugalia, proiectul Erasmus+, KA 1, mobilitate pentru tineri, cu nr. de referință 2022-3-RO-KA152-YOU-000093933, având ca obiective dezvoltarea personala a 36 de participanți, dintre care 6 lideri prin activități nonformale de combatere a violenței și fenomenului tot mai amplu de bullying apărut între adolescent.
Suntem clasa a V-a M, de la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra Neamț. Pe această cale dorim să vă mulțumim pentru experiența frumoasă la care ne-am înscris: Colțul de lectură din clasa noastră.

Elevii de la Școala Gimnazială "Grigore Antipa" din Tulcea, structură a Liceului Tehnologic ,,Ion Mincu", împreună cu liceenii de la clasa a IX-a au decis să anunțe venirea primăverii, plantând poezii în parcul Victoria. Aceștia au scris pe foi colorate o strofă din poezia preferată și le-au oferit trecătorilor din parc.

Asociația “Inițiativă în Educație” anunță cu bucurie succesul proiectului "Timișoara e culoare", care a adus împreună peste o mie cinci sute de elevi, scriitori, cadre didactice și membri ai comunității pentru a celebra diversitatea culturală și pentru a promova educația de calitate și incluziunea socială.
În cadrul unei activități educative, sub coordonarea doamnei Prof. Luca Emilia, elevii de la Liceul Tehnologic "Ion Mincu" din Tulcea au realizat un chestionar, ca urmare a tuturor activităților desfășurate în luna februarie, printre care : "Ziua Cititului Împreună" și "Ziua Națională a Lecturii".
Eșanu Alina este profesor de limba și literatura română la Școala Gimnazială Voetin, din comuna Sihlea, județul Vrancea. Încă de când a pășit prima dată în școală, despre care povestește că era una veche și "mohorâtă", a știut că nu e nevoie de multe pentru o schimbare.
Astăzi am descoperit că nu toate lucrurile de pe internet sunt adevărate și folositoare. Cel mai important este să utilizăm internetul doar în prezența părinților și nu foarte mult timp, deoarece cărțile de povești și jucăriile ne așteaptă.
Personaje fantastice, eroi cu puteri supranaturale, decor de poveste şi un clovn povestitor au intregit ,,Ziua Națională a Lecturii". Ne-am alăturat lui Făt-Frumos şi împreună am cautat ,,Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte", de Petre Ispirescu.
Campania națională ,,Cartea deschisă", s-a desfășurat cu mult entuziasm la IPG ,,Luceafărul" or. Biruința, din Moldova. Pe 17 februarie, elevii clasei a II-B au avut parte de o mare surpriza, părinții acestora le-au pregătit în dar o carte-surpriza, la propunerea învățătoarelor Burduhosu Ala și Zîcu Svetlana.