Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, str. Toma Caragiu, nr. 10, Ploiești, lansează Concursul Național de Scurte Povestiri cu temă istorică intitulat ,,Vreau să povestesc’’, ediția a III-a, în rândul elevilor din clasele I-XII și are ca scop stimularea interesului pentru istorie, precum și dezvoltarea creativității și imaginației tinerei generații.

Odată cu noul an școlar începe și o nouă campanie ,,Educație prin lectură", inițiată de scriitoarea de cărți educative Roxana Andreea Rusu în colaborare cu Editura Integral care va oferi zece premii, a câte 40 de cărți noi fiecare.

O nouă campanie inițiată de Roxana Andreea Rusu în colaborare cu EdVenture School se va desfășura în perioada 18 august - 8 septembrie pe facebook. 

O nouă campanie inițiată de psihopedagog și scriitoarea de cărți pentru copii Roxana Andreea Rusu, susținută de Editura Integral pentru copii, sub umbrela demersului pentru promovarea cărților - EducațiePrinLectură.ro se derulează în vacanța mare.

Alina Toader este Prof.Înv.Primar la Școala Gimnazială "Constantin Ivănescu", din Poșta Câlnau și la Căsuța Minunatelor Povești. Un om foarte implicat, permanent preocupat de o educație eficientă, creativă și plăcută pentru elevi. Pozele de la activitățile sale ne inspiră periodic și încurajează orice cadru didactic să facă mai mult.
Doamna profesor Valentina Lazăr a înscris Grupa Mare 2, de la Școala Gimnazială Avram Iancu, Sector 4 București, la campania Colțul De Lectură 2022 și a fost câștigătoarea lunii Aprilie! Între timp, cele 30 de cărți noi de la Editura Integral au ajuns în clasă!
Iată Colțul De Lectură al clasei a II-a, de la Liceul Tehnologic Victor Slăvescu:
,,Biblioteca noastră nu e foarte bogată dar facem eforturi să devină neîncăpătoare."

Iată cum a devenit realitate Colțul De Lectură de la grupa SPIRIDUȘII a Grădiniței cu P.P. Nr.47, din Municipiul Ploiești.

Doamna Profesor Ioana Oproiu și micii iubitori de lectură ne povestesc:

Iată Colțul De Lectură de la Școala Gimnazială nr.1 Nicolae Bălcescu (Preasna), din județul Călărași, plin de cărți interesante, voie bună, fotolii relaxante și copii frumoși. Felicitări doamnei Profesor Dan Ilinca și doamnei Director Bobaru Corina, pentru felul în care le insuflă elevilor pasiunea pentru lectură!
Campania #ColțulDeLectură a reînceput în 2022, încă din prima zi a anului

Anul trecut peste 5,7 K clase au participat la campania "Colțul de Lectură", o campanie inițiată de psihopedagog și scriitoarea de cărți pentru copii Roxana Andreea Rusu, susținută de Editura Integral, sub umbrela demersului pentru promovarea cărților EducațiePrinLectură.ro