Fotografie generică
Fotografie generică
Fetița mea este clasa a VII-a. Am încurajat-o mereu să vadă școala ca pe un loc prietenos, frumos, benefic! Dar fata mea se culcă plângând în fiecare seară. Și nu din cauza școlii, a profesorilor sau a temelor prea grele, ori prea multe. Din cauza altor fetițe, ca și ea. Colegele ei, specialiste în făcut grupuri și grupulețe, care din invidie, pentru că este o fată de 1,73 cm, înaltă, slabă, frumoasă, cu buze pline și păr des, blond și ondulat natural, o fac în cele mai urâte feluri: ,,prăjina", ,,buzata", ,,albicioasa", ,,brânză"!

Pentru că am încercat deja toate modalitățile posibile, iar discuțiile cu diriginta, orele speciale pe care le-a făcut în clasă și tot ceea ce a putut face școala, nu a dat niciun rezultat, vreau să fac un apel la toate mamele de eleve și de elevi din această țară: explicați-le copiilor acasă cât de grav este să râzi de cineva! Stați 1-2 ore, lăsând facebook-ul și tik-tok-ul deoparte și povestiți-le cât de greșit e să râzi de aspectul cuiva, căci Dumnezeu ne-a făcut diferiți și tocmai de aceea lumea este atât de frumoasă! Dezvoltați-le empatia, bunătatea și bunul-simț! Nu-i lăsați în voia sorții, implicați-vă să creșteți OAMENI!

Dacă fiecare mamă ar fi MAMĂ, eu cred că nu s-ar mai ajunge la astfel de situații. În cazul nostru nu mai este nimic de făcut. Au jignit-o pe fata mea prea rău ca să mai poată continua. Vreți să aflați cu adevărat cine sunt copiii dumneavoastră? Căutați-le în telefoane, vedeți ce postează pe Instagram și grupurile lor de discuții, sunt lucruri copilărești sau rănesc pe cineva crunt?! Abia atunci îi veți cunoaște cu adevărat și veți știi dacă educația pe care le-ați dat-o a dat sau nu roade.

Noi suntem în proces de transfer la altă școală, unde sper să existe un nou început. Între timp mă străduiesc să-mi salvez copilul de traumele la care a fost supusă, să-i spun că este frumoasă, să-i readuc încrederea în sine, să o ajut să se poată privi din nou în oglindă fără să urască felul în care arată...

O MAMĂ!

Anonim

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!