Sunt mama unui elev de clasa a 8-a, de la o școală din Alba-Iulia și vreau să sesizez următoarea problemă: banchetul claselor a 8-a. Știu că așa se face la terminarea celor opt clase și sunt de acord cu acest fapt, dar mirarea mea este de ce părinții trebuie să plătească meniul profesorilor?

Banchetul este pentru elevi, toți sunt invitați, dar nu toți reușesc să participe. Din motive financiare, o parte dintre ei nu pot participa și noi plătim meniul profesorilor. Eu prefer să plătesc meniul unui coleg de clasă al copilului meu, care știu că vrea să participe la banchet, să știu că se bucură să fie cu ceilalți.

Pe grupul părinților nu s-a discutat nimic despre rezultatele slabe de la simulări după transmiterea notelor, în schimb doamna dirigintă ne-a transmis lista cu toți invitații: toți profesorii claselor a 8-a, d-na director, d-na secretară, d-na administrator, fostele învățătoare, doamnele de la curățenie (2), d-na bibliotecară, informaticianul școlii și încă trei domni de la întreținere, un total de 40 de persoane.

Am câteva întrebări pentru conducerea Școlii Vasile Goldiș din Alba-Iulia: Doamnă director, domnilor profesori, ce salarii aveți, unde vă este mândria, etica profesională? Până când acceptați să vă fie plătite meniurile din banii părinților? Și de ce? Există printre voi persoane care să nu accepte să-i fie plătit meniul?

Tare m-aș bucura să existe câțiva care să oprească această "tradiție"!

Anonim

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!