Doresc să fac publică durerea din sufletul meu de mamă, în neputință mea de a-mi ajuta copilul, desi legislație există, toată țara beneficiază de această legislație, mai puțin elevii județului Brașov, și asta doar în ultimii 2 ani, deoarece s-a schimbat conducerea ISJ Brașov, legislația rămânând aceeași.

Atașat aveți mail-ul pe care l-am trimis la corpul de control al Ministrului Educației, la corpul de control al Primului Ministru, la Avocatul Poporului din Brașov. În lucru se află plângerea la Consiliul Național Contra Discriminării. (n.r. confirmăm că doamna a atașat la e-mail toate documentele menționate).

Subsemnata Hilochie Elena Flavia, domiciliata în Brașov, în calitate de părinte\împuternicită a elevei Hilochie Sabina Ioana, Liceul Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch Brașov, prin prezenta formulez următoarea reclamație cu privire la respectarea dreptului la egalizare de șanse la susținerea examenului de Bacalaureat. Conform legislației în vigoare, reclam modul defectuos și încălcare legislației în vigoare cu rea credință, abuzul în funcție a:

- ISJ Brașov, respectiv, d-na Molnar Ștefania, d-na Szekely Melinda și d-nul Savin Nicolae, inspectorul de specialitate care a avizat favorabil materiale compensatorii care conțin erori grave.

- conducerea Liceului Vocațional de Arte Plastice HMT Brașov, respectiv d-na Doboș Cristina Elena, prof. disciplina istorie Pop Monica, prof. limba și literatura română Ferencz Cristina, prof. disciplina logică și comunicare Băcanu Anca, prof. itinerant și de sprijin Brodeală Ana Maria.

ÎN FAPT

Liceul unde fiica mea este elevă în clasa a XII- a nu a întocmit planurile educaționale personalizate (pep), conform omen 3124\2017 și toate legile subsecvente, în acest fel îngrădind dreptul la educație și la egalizarea de șanse.

Mai mult decât atât, în timp de 3 zile cineva.....nu stiu cine, a întocmit materialul compensatoriu, avizat favorabil de către ISJ Brașov, material care nu este în concordanta cu nevoile elevei, material nepersonalizat, care conține erori științifice: de exemplu...în sec XIV țările române aveau constituție și un regim politic de monarhie absolută....

Având în vedere că legea prevede că cererea pt aprobarea materialelor compensatorii și a condițiilor de egalizare de șanse la examenul de Bacalaureat 31816\2023 se depune de către părinte, nicio instituție nu îmi raspunde la o întrebare simpla:

Cine a depus această cerere în numele meu? La cererea pe care eu am depus-o nu am primit niciun refuz, dar nici aviz favorabil, am primit doar o recomandare....și am comunicat în scris că motivele sunt nejustificate, solicitând un răspuns concret.

Datorită faptului că elevii cu cerințe educaționale speciale sunt diferiți, la fel și nevoile lor sunt diferite, nu există un standard al acestor hârți mentale, fapt pentru care materialele aprobate sunt cele de pe site-ul asociației coordonate umane , sau personalizate pentru nevoile fiecărui elev de către d-na Carmen Dragomir, sau d-na Madalina Stancu, sau Ruxandra Geamanu.

Iar aici menționez că materialele d-nei Carmen Dragomir au fost aprobate de către Inspectoratul Școlar al municipiului București atât anul trecut cât și anul acesta, toate județele din țară aprobă aceste materiale, numai Brașovul nu. Cum justificați acest lucru?

În urma mai multor discuții pe care le-am avut cu ISJ brașov și conducerea liceului de arte plastice din Brașov, familia mea a fost acuzată de discriminare, și de faptul că eleva nu are nevoie de aceste hărți mentale, unde este discriminarea? Sau cei vizați nu înțeleg acest termen de discriminare.

Fiica mea este cunoscută cu acest diagnostic încă din anul 2015, se exclud acuzațiile ISJ Brașov de "dosar fabricat pentru fraudarea examenului de Bacalaureat".

Există dovezi medicale ale acestui diagnostic, de la Spitalul Obregia din București și evaluări ale psihologului clinician. În ce calitate profesorii de la clasă contestă sau combat aceste documente medicale? Au și calitate de medic neurolog sau psiholog clinician? Cum se justifică discrepanțele dintre răspunsurile celor 3 instituții, Ministerul Educației, ISJ Brașov și Liceul de arte plastice Brașov?


Cum se explică faptul că Ministerul Educației răspunde în termenul legal la adresele trimise de către subsemnata în baza legii nr 544 cu privire la accesul cetățenilor la informațiile de interes public iar d-na Szekely Melinda răspunde în termen de 30 de zile... un răspuns aberant, departe de a răspunde celor solicitate de mine.


Solicit respectuos corpului de control al Ministerului Educației:


1. Verificarea corespondenței între subsemnata și conducerea liceului, și ISJ Brașov precum și aplicarea corectă a legislației cu privire la elevii cu dosar CES, neconcordantă între solicitările subsemnatei și răspunsurile evazive sau pe lângă subiect.


2. Verificarea dovezilor de comunicare către familie a materialelor compensatorii pe care liceul susține că eleva le-a avut în decursul celor 4 ani de studiu. Menționez că nu a avut nimic, nici eu nici eleva nu am semnat niciodată nimic, pe ce se bazează răspunsurile liceului și ISJ Brașov?


3. De ce nu mi-a fost pusă la dispoziție filmarea solicitată? Fară să îi asigure un climat emoțional adecvat au pus în pericol sănătatea fiicei mele, aceasta suferind și de epilepsie.

4. Cum justificați că în data de 05.02.2024 ne-au fost predate niste așa zise hărți mentale, pe bază de proces verbal iar în data de 8.02.2024 erau deja avizate favorabil alte hârți, nedepuse de reprezentantul legal sau de familie?

5. Cum explicați că materialul propus de d-na Carmen Dragomir a primit aviz favorabil la București unde se pare că nu conferă răspunsuri la itemii subiectelor de la Bacalaureat, iar în Brașov am primit recomandări... că acest material oferă răspunsuri??


Vă stau la dispoziție cu orice informație!
Tel. 0771529113
Hilochie Elena Flavia

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!