Sunt mama unui băiețel de clasa a V-a. În condițiile în care eu l-am ferit cât am putut de mult de ore în șir petrecute cu ochii în telefon, copilul meu a ajuns să fie stresat să nu mai primească după programul de școală, după-amiaza, vreun mesaj de la vreo doamnă profesoară, cu teme de făcut. Niciodată nu știe când a sosit ultimul, adică nu mai are liniște.

Primește poze cu pagini de culegeri cu probleme de rezolvat. Primește linkuri către aplicații cu fișe pe care trebuie să le rezolve online. Primește enunțuri și indicații pentru proiecte care trebuie să fie gata a doua zi. Nu este în regulă!

1. În primul rând e normal ca atunci când copilul a ieșit din școală, să știe clar tot ce are de făcut acasă în ziua respectivă. Pe drum, se poate gândi cum își organizează programul în mod responsabil, fără ,,surprize". 

2. Nu este normal ca un copil să stea stresat, au!, s-a auzit soneria telefonului, mai vine o temă. Oare sunt liber pe ziua de azi sau la ora 16.00 mă anunță cineva că am de lucrat nu știu ce fișă? E un stres la care eu nu doresc să-mi supun copilul. Aș merge până la a spune că e lipsă de respect pentru familia copilului și o umilință pentru el!

3. De ce să ținem copiii în priză, conectați la telefoane? Să știți că s-a format un obicei. Îl văd cum verifică telefonul, pentru că se așteaptă să mai primească ceva. Când primește, de-ar fi vorba de vreo pagină din cartea X. Dar nu e, este îndreptat către un manual digital, către o fișă sau i se trimite o poză făcută prost, în ceață, la care el trebuie să bughisească, cu privirea în ecran. De ce să facem așa ceva?

Digitalizare, am înțeles, dar cu cap!

Vă mulțumesc, am ales să vă scriu după ce am ridicat de mai multe ori problema pe grupuri, dar nimeni nu ia în serios aspectul, ba chiar am primit câteva comentarii foarte acre de la profesori.

Anonim

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!