Elevii de astăzi trebuie să aibă argumente, puncte de vedere, opinii pro și contra, pentru ca aceiași elevi să capete, mai târziu, viziune.
Nu le-am cerut niciodată elevilor mei să reproducă, ad litteram, comentariile altora. Le-am cerut sinteze, schițe, toate trecute prin filtrul lor. Nu au fost obișnuiți cu texte argumentative, dar i-am determinat să vadă dincolo de un exercițiu. Pentru că deși, astăzi, ei își exprimă opinia din pix, mâine s-ar putea să o facă cu ajutorul unei ștampile.
Se spune că școala arată precum țara. Priviți, detașat, dezastrul. Oamenii nu știu în cine să creadă, ce surse să citească, de unde să-și procure informațiile. Votul este dreptul tuturor, mai exact a celor 44% care sunt declarați analfabeți funcționali.
Mă lupt și mă voi lupta pentru ca elevii mei să aibă ceva ce nu au mulți dintre adulții de astăzi: voce. O voce a discernământului, a gândirii critice, nu a platformelor de socializare, unde oricine poate abera orice și oricum. Rușine nu este să nu știi, rușine este să nu-ți pese. Rușine este să manipulezi, să discreditezi, să furi și să închizi ochii.
Și pentru că oamenilor nu le-a păsat de școală, așa nu le vor păsa nici de țară...
Prof. Cotuna Melania
Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!