Sunt Cojocariu Ioana-Maria, profesor de Istorie la Școala Gimnazială Zamostea. Am dreptul la replică... IȘJ SUCEAVA trebuia să o demită pe loc și să nu aștepte demisia ei la PRO TV. (n.r. Directoarea unei școli, reclamată de profesoara de Istorie că a bătut-o în școală).

De ce nu dă IȘJ nici un comunicat de presă, nicio declarație? Să spună ce măsuri a luat... Cine e sursa din anchetă ? Ursăciuc Aurelia? Ea face anchetă? La fel cum tot ea a soluționat și celelalte sesizări pe care le-am făcut către ISJ și Minister? La răspunsurile sesizărilor mele primeam doar răspunsurile dumneaei. Nu a venit nimeni la școală până în prezent să vadă care e situația.

Directoarea lipsește nemotivat de două zile de la serviciu. De ce o acoperă ISJ pe directoare?

Dacă nu era vinovată :
1. De ce a fugit de la locul faptei ?
2. De ce a demisionat ?

Ursăciuc Aurelia adună și semnături prin sat pentru demiterea cadrelor didactice. Obligă personalul nedidactic să semneze angajamente de confidențialitate pentru păstrarea secretului de serviciu.

Potrivit Hotnews, reprezentantul IȘJ SUCEAVA a făcut declarații de presă. Pentru care profesoara ISJ a recomandat comisia de disciplină? În niciun răspuns primit de la ISJ din luna mai 2023 până în prezent, iunie 2024 nu scria despre vreo comisie de cercetare. Am toate răspunsurile! A fost consiliată sa ma bată? Voi acționa în instanță pentru declarațiile ISJ-ului din presă!

Teroare psihică și fizică la care am fost supusă un an și jumătate, atât eu cât și personalul nedidactic, amenințări ca îi bate și îi omoară, mai rău ca la pușcărie.

Asta scriam mereu la IȘJ , Parchet, Poliție, Minister : ,,Acest comportament și aceste cuvinte îmi provoacă o stare de frică de teamă pentru viața mea. Asemenea comportamente nu pot rămâne nedepsite, cu atât mai mult , cu cât dincolo de starea de temere pe care o provoacă d-na Ursaciuc, chiar și în spațiul public, incinta școlii și totodată instigă și la comiterea de alte infracțiuni, decât cele prevăzute în art.206 și art.208 din Codul Penal. Această persoană mi-a creat o îngrijorare semnificativă pentru mine și familia mea și totodată au realizat apologia unor infracțiuni mai grave. Consider, așadar că persoana menționată poate pune în practică, oricând, afirmațiile la adresa mea, cer intervenția organelor de urmărire penală pentru tragerea la răspundere a acesteia. În probațiune, anexez înregistrări audio care dovedesc cele spuse mai sus".

Doar pentru că am adresat o întrebare am fost bătută. Nu avea voie să pună mâna pe mine. Directorul unei instituții își bate angajații? Avea chiar și un grup de martori de serviciu (cadre didactice din gașca ei)... care dădeau note de relație la ISJ și Minister pentru a acoperi infracțiunile ei.

Acum, în răspunsurile ISJ la sesizările mele sunt citate doar afirmațiile Aureliei Ursaciuc, dar ulterior și-a destrămat singură gașca, nimeni nu mai vrea să fie părtaș la asemenea infracțiuni. Am fost în audiență, inclusiv la Ministerul Educației, în februarie 2024. Răspunsul a fost dat de ISJ, citând afirmațiile lui Ursăciuc.

Menționez că pentru a ajunge la ,,catedră" am dat un concurs, am trei facultăți, nota 9,40 la Gradul definitiv. Provin dintr-o familie de intelectuali, bunicii mei au fost cadre didactice, bunicul a fost primar în aceasta comună, apoi învățător, mama mea este învățătoare la aceeași unitate școlară, majoritatea rudelor sunt cadre didactice. Am avut de unde învăța.

Acest lucru arată cum un om cu studii, calificat, care provine dintr-o familie de intelectuali cu experiență de generații în educației, trece printr-un astfel de calvar din cauza sistemului defect.

Politia, Parchetul, Biroul de siguranță școlară au desfășurat anchete privind cazul meu și al femeii de serviciu, amenințată și ea de Ursaciuc Aurelia că o bate și o omoară.

Apelurile la poliție și 112 aveau mereu același răspuns verbal.. Dacă nu te-a bătut, e bine.. Nu putem interveni. Sunați-ne când vă bate! Am luat legătura cu presa în numeroase rânduri... M-au ignorat toți, după ce sunau la ISJ pentru lămuriri...

Prof. Cojocariu Ioana-Maria


Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!