Sunt profesor de educație fizică și în afară de colaborările cu două școli, merg și la un centru special de kinetoterapie unde lucrez tot cu copii, în special cu adolescenți. Aș dori sub anonimat să vă spun câteva realități:

* am uneori prima oră la școală. Îmi vin la oră băieți de 15-16 ani beți, la 8 dimineața. Nu mai discutăm de ce îi văd că fac pe drumul la școală și de la școală acasă, de apucături clasice pentru vârsta adolescenței. Vin la oră beți, miros a vodkă!

* îmi vin la kinetoterapie adolescenți care sunt vizibil tulburați. Adică aș băga mâna în foc că se află sub consum de ceva. Fumați și tot ce trebuie. Se uită cu privirea tulbure, cocoșați, terminați la vârsta lor! A cam început să devină rutină.

* plec seara uneori de la muncă și până acasă număr pe drum, pe străzi, în jur de 10-15 adolescenți sau tineri care sunt vizibil afectați de consum, stau în poziții ciudate cum vedea filmulețe pe internet, dansează haotic în stații de autobuz, vorbesc și gesticulează singuri și tot așa.

Țara asta e în letargie, nu interesează pe nimeni. La școală când spun se iau măsuri fine, fine de tot, că ce să facem, că nu sunt specialiști, că unde să-i trimitem, că de părinți depinde, ei să acționeze... Părinții nu vor să audă și să accepte, majoritatea.

Păi cum poți să ai fiica adolescentă cu 50 de grade scolioză și tu ca mamă să-i dai bani de unghii cu gel lungi și de gene false, să nu te intereseze când îi zic că se poartă ciudat și pute puternic a fum și alcool când vine la sport!

E clar că dacă îi văd eu la tot pasul îi vede și Poliția, la un raid simplu. Nimeni nu face absolut nimic!

Am văzut o știre la televizor că s-a luat probă din apa menajeră și rezultatul a ieșit dezastruos. Substanțe interzise în probele din capitală! Eu zic că în următorii ani o să se ajungă rău de tot!

Trag un semnal pentru cine vrea să audă, să se trezească părinții, e singura șansă! Nu tratați cu superficialitate, faceți ceva pentru copii, fiți părinți, acționați, preveniți! 

G.N.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!