Sunt profesoară în Oradea. Doresc să-mi exprim părerea, în general, despre artiștii aleși să cânte la Balul Bobocilor. Consider că la orice petrecere legată de școală, prin artiștii invitați și versurile pe care le cântă, nu ar trebui să se permită obscenități, jigniri, îndemnuri spre activități ilegale și așa mai departe. Explic pe larg:

De ce nu - Prin denumirile acestor petreceri și prin specificul lor Balul Bobocilor, Balul Absolvenților, Banchet, ele sunt în conexiune strânsă cu conceptul de școală. Altfel s-ar fi numit Petrecerea X. Astfel, imaginea școlii se prăbușește când noi ca profesori și părinți stăm cu mâinile în sân în timp și plătim ca un artist să vină în fața copiilor noștri și să rostească fraze care le afectează educația în sens negativ. Apoi ne plângem că de ce a ajuns școala o bătaie de joc! Acești copii, organizatorii, fac totul cu banii părinților și acceptul adulților din jurul lor. Cu alte cuvinte, ne-o facem cu mâna noastră. Suntem incapabili să reacționăm, să punem limite! ,,Fă", nu sunt de vină copiii, nici artiștii care încasează un ban, NOI suntem!

Act artistic - Vai, este un act artistic, dar pe vremea voastră nu ascultați trupe care înjurau, dar ce copiii nu vobesc așa, dar suntem în secolul 21 etc. DA, de acord! Tocmai de aceea, fiecare e liber să asculte ce vrea, cu copii cu tot. Există youtube, există localuri și restaurante pentru petreceri. Faceți asta la petreceri private de zile de naștere, acasă, unde vreți. Puteți să ascultați și de la 6 ani dacă asta e ,,politica familiei". Dar nu într-un cadru care are legătură cu școala! E vorba de principiu. Că nici la slujba de Duminică nu ascultă nimeni trap. Din același motiv.

Artiștii sunt de vină că acceptă - Deloc, nu mai dați vina pe artiști. Sunt niște afaceri la mijloc. Oamenii sunt plătiți și vin pe bani. Nu trebuie să îi intereseze pe ei mai mult decât pe noi de copiii noștri. Punct!

În concluzie, atât timp cât noi profesorii și părinții tolerăm și plătim ca școala, la nivel de instituție și concept, să fie călcată în picioare, nu avem dreptul să mai comentăm NIMIC, ,,fă"!

Prof. M.T.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!