Am tot văzut, recent, postări în care sunt atacate cadrele didactice. Sunt unul... nu mă judecați!! doar că, dincolo de job, sunt om. A fost, recent, dezbaterea cu banchetul. Că de ce să plătească părinții meniul profesorului. Vreți să vă spun de ce am refuzat eu, personal, invitațiile la banchet, chiar dacă ,,meniul era plătit"?

Nu am avut cu ce să mă îmbrac!!

Și nu spun asta răscolind dulapul, că aia nu e bună, aia nu. Eu nu am ,,haine de ocazie". Nu îmi permit. Majoritatea colegelor mele nu sunt singure. Au familie, soț.... Eu...doar probleme de sănătate, credite 2 perechi de pantaloni și câteva tricouri, care când se nasolesc, le pictez sau pun o vestă, dacă s-au găurit...

Elevii mă iubesc, și de aia au vrut să vin, dar....în 20 ani de când predau, am fost de 3 ori la banchet: prima, când eram la început și aveam un prieten și a fost o ocazie magnifică să petrec 2,3 ore cu el... (Era din alt oraș) , a doua acum 10 ani și ultima, acum 3 ani. Iubeam f mult acele clase.

La ultimul, nu îmi mai venea rochița de acum 10 ani, pentru că m-am îngrășat.... Abia am găsit, în ultimul moment, ceva la SH, pe care am cusut eu niste steluțe rămase de la decorarea ouălor de Paște. Nici nu știu să dansez. Mă simt penibil. Dar da, există cadre didactice care nu își permit o rochiță. Ce rochiță, când umblăm în niste adidași pe care nici boschetarii nu i-au luat, când am primit unii de pomană, și i-am lăsat pe cei vechi la gard?

Să știți că nu toată lumea face meditații. Și chiar dacă ,,meniul e plătit", eu nu am avut cu ce să mă îmbrac, așa că am refuzat invitația... nu cred că puteam merge cu adidașii aceia rupți și pantalonii purtați până le cârpeam găurile.

PS, București, nu la țară. Copiii mi-au reproșat că nu țin la ei, dar.... mi-a fost rușine să le spun că nu am ce să îmbrac și încalț. Le-am dus bomboane și le-am spus că îi iubesc maxim (liceu!), doar că uneori, viața nu îți dă voie să faci anumite chestii, și atât!

Vă las poza cu adidașii cu care am mers la muncă zi de zi, 3 ani.Anonim

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!