Sunt profesoară de istorie și am citit postarea mămicii care a povestit situația cu banchetul de la clasa a VIII-a. (n.r. Doamnă director, domnilor profesori, ce salarii aveți, unde vă este mândria, etica profesională? Până când acceptați să vă fie plătite meniurile din banii părinților? ) Aș vrea să o felicit pe mama respectivă că protestează în felul său. Nici eu nu cred că așa ceva este normal, iar faptul că nu este vorba despre profesori ci și despre tot personalul școlii (un întreg colectiv), dovedește încă o dată o practică lipsită de etică și corectitudine.

Nu poți ca profesor să vii să stai la masă și să mănânci un meniu distrându-te, știind că sunt elevi care nu și-au permis să contribuie la plata pentru tine și de aceea au rămas acasă, poate plângând, poate traumatizați de această ,,respingere", ratând un moment important din viața lor, amintiri unice...

Dar nu am scris doar ca să o încurajez și să o felicit pe mama respectivă. Ci să vă spun că totul ține de calitatea personalului didactic. Anul trecut am predat și eu într-o școală unde se proceda astfel. Am fost chiar singura care s-a opus și am spus că particip la banchet doar dacă-mi plătesc singură meniul.

Ce credeți că s-a întâmplat? Ca să nu iasă la iveală opinia mea, care ar fi dat de gândit părinților, ambele diriginte de la cele două clase de a VIII-a din școală m-au scos de pe lista invitaților. Practic habar nu am avut până în ultima clipă unde și când se ține banchetul. Am constatat în ziua respectivă că se desfășoară, văzând postări pe facebook.

Doamna a nimerit într-o cloacă asemănătoare, în care se fac probabil și altele mai rele. Din fericire, sunt situații de excepție, deci ar fi o mare greșeală să generalizăm. Să știți că în majoritatea școlilor nu este deloc așa!

În prezent, predau la două școli, la 20 kilometri distanță una de altă și chiar am discutat subiectul în cancelarii, nici vorbă să se conceapă așa ceva.

O sfătuiesc pe doamna să schimbe școala dacă poate și va descoperi că există în majoritatea școlilor dascăli cu principii și suflet, care nu ar putea să tolereze să petreacă pe banii copiilor, în timp ce alți copii stau acasă și se uită

Prof. Mariana G.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!