Se exagerează foarte mult cu discuția despre cadourile de 8 martie. Vreai să vă spun și eu părerea mea, de femeie, mamă și profesoară cu multă vechime. Să îți înveți copilul să ofere flori doamnelor profesoare și colegelor, în cazul băieților, la fel ca și mărțișoare, contribuie la formarea lor ca oameni cu respect pentru semeni!

Trăim într-o țară în care soții își bat soțiile ca pe covoare și în care copiii se rănesc emoțional și fizic în școli, acasă și la joacă. Hai să continuăm să îi învățăm ce este respectul față de femei, să fie cu suflet, să fie empatici, să fie politicoși și drăgăstoși. Nu să socotească emoțiile în bani și să gândească doar în termeni materiali.

Părinții fac scandal că trebuie să dea o dată 50 de lei. Se gândesc doar la bani, pun pe primul loc banul și uită că așa nu își șlefuiesc copiii să devină oameni! Să fim înțeleși, nu vorbesc de cadouri scumpe, total nejustificate și nici nu cred că se mai dau în ziua de azi!

Dar să nu mai dai nimic, nici un buchet de flori cu o felicitare?! Asta vreți? Roboți? Atunci învățați-i să nu pună preț pe astfel de gesturi, să se bucure că au economisit 2 lei și așa își vor trata când vor crește și nevestele. Și mai ales pe voi, mamelor! Cu răceală și cu lipsă de respect. Cu sentimentul că sărăcesc dacă-i iau femeii 3 lalele...

Carmen N.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!