Vă rog frumos să mă ajutați cu sfaturi. Sunt profesor debutant și am primit ore la un liceu profesional. Până să ajung la catedră nu mi-am imaginat vreodată că poate fi atât de dificil. Nu reușesc deloc să-i controlez, nici măcar să le atrag atenția. Mă ignoră, intru în clasă și ei ascultă tare manele, nu răspund nici la ,,bună ziua".

Am încercat toate metodele, i-am abordat cu prietenie, cu glume, cu multă seriozitate, am pus note mici pe merit (ei nu-și fac deloc tema, ar trebui să pun zilnic 3 la toată clasa dacă aș lua în serios notarea), apoi l-am luat pe cel mai obraznic - alfa, l-am scos la tablă, l-am ajutat și i-am pus 9, dar în loc de o schimbare de atitudine am auzit de cum s-a sunat ,,mi-a pus 9 fraiera, esteee".

Menționez că sunt o profesoară tânără, încerc metode moderne, le arăt empatie, nu au motive să se poarte atât de urât!

Sunt cu psihicul la pământ, am senzația că am încercat totul și nimic nu are efect. Mai pot face ceva oare?! Nu vreau să renunț, dar simt că nu mai pot.

Mulțumiri,

A.G.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!