Dar în mai puțin de o lună totul s-a transformat în calvar.
De ce? Pentru că profesorul de matematică își bate joc de ei și automat de noi, părinții lor. Nu pot să cataloghez altfel pornirile sale de a le da teme de scris de câte 15 pagini de probleme și exerciții. Știți cât înseamnă asta? Peste 30 de pagini de caiet studențesc.
În primele zile copilul meu a luat foarte în serios și a făcut tot ce i s-a cerut, dar nu mai putem. Nici el fizic, de oboseală psihică și nici eu să-l văd din ce în ce mai stresat, cu cearcăne, tras la față!
Am stabilit o întâlnire cu directoarea și cu profesorul, dar mă mai gândesc dacă nu e mai bine să o anulez, căci de atunci copilul meu se ceartă cu mine, e cu nervii la pământ, că se teme să nu dezamăgească, să nu îl ia la ochi profesorii, să nu iasă în evidență negativ.
Vreau să atrag atenția asupra acestui aspect și să vă rog dragi cadre didactice să vă gândiți când dați asemenea teme dacă ele într-adevăr determină un elev să știe mai mult, să învețe mai bine, sau îi distrug viața și sănătatea.
Pe noi ne-au zăpăcit temele astea și ne-au transformat total timpul de acasă, serile și viața de familie.
E timpul să gândim altfel!
Luminița Stoian
Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!