În dicționarul explicativ al limbii române, cuvântul "permanent" este definit drept "care se petrece fără întrerupere". În învățământ, cuvântul "permanent" are altă definiție. Mă refer la "grădinițele de permanență", care nu sunt deschise "permanent", ci se închid de pe 31 iulie, până la începerea noului an școlar.

Pe lângă faptul că ele sunt foarte puține (în multe orașe este doar o grădiniță de acest gen), ele de fapt nu asigură nicio permanență, fiind inchise o lună și o săptămână pentru că "trebuie să ia concediu cadrele didactice".

Dilemele mele sunt următoarele:

1: chiar TOATE cadrele didactice trebuie să ia concediu în același timp, în fiecare an?

2: de ce se numesc "grădinițe de permanență" dacă nu asigură permanență?

3: presupunând că un copil are norocul de a avea alături ambii părinți, iar părinții au, fiecare, dreptul la 21-22 de zile de concediu pe an, cum s-ar putea bucura acel copil de vacanță alături de ambii părinți (care au mai pierdut zile de concediu în restul vacanțelor și zilelor libere din anul școlar)?

Va ajunge vreodată sistemul de învățământ să respecte cu adevărat copiii și părinții?

Anonim

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!