În data de 15 martie a acestui an fata mea, elevă în clasa a VII-a avut parte de o agresiune în școală, din partea unui coleg de clasă, în timpul orei de matematică, profesorul nefiind în clasă! În urma incidentului fiica mea a făcut un atac de panică în urma căruia am ajuns la primiri urgențe din cadrul spitalului Rădăuți!

Mai strigător de atât este faptul că în acel moment se aflau în școală 4 agenți de poliție din cadrul Siguranță Școlară, care tocmai le vorbiseră copiilor despre agresiune în școală! Bineînțeles că n-au intervenit în nici un fel, ba mai mult Directorul unității cu cei 4 mi-au lăsat copilul în acea stare și au plecat la altă școală! Eu am fost anunțată de o străină de pe drum care mi-a văzut copilul într-o stare de nedescris, singură în curtea școlii, cu 2 colege!

Ce a urmat după este de nedescris! Mi-am luat copilul de la școală acasă, am apelat serviciul 112 pentru solicitarea unei ambulanțe deoarece starea se agrava, eu nevazandu-mi copilul așa niciodată în cei 13 ani, ambulanță care n-a mai venit, ba mai mult după ce am vorbit cu cei de pe ambulanță mi-au făcut legătura cu cei de la poliție, care ce credeți, mi-au închis telefonul spunandu-mi că nu-i o urgență!

La unitatea de primiri urgențe nu mai zic...este crunt ce se întâmplă!

Revenind la școală, ce măsuri s-au luat? Niciuna! Nici o bază legală care trebuia luată! Ce au făcut în schimb? După o săptămână de la incident, văzând că pun bazele legale, directorul unității mi-a strâns două sate împotriva mea.

A întrunit toți profesorii și educatorii a 2 școli și grădinițe, aparținând una de cealaltă, plus toți părinții președinți de clasă și de grupă, printre care și eu! În acel moment făceam parte din consiliul administrativ al școlii, bineînțeles că m-au exclus după. Ce au făcut în această ședință? Mi-au denigrat copilul în ultimul hal și m-au pus la zid, nu toți dar doar pedagogii direct implicați în evenimentele expuse de mine!

Au întors pe toată lumea împotriva mea, stăteau că vulturii pe copiii mei, cea mică fiind în clasa a I-a, a aceeași unități, ba chiar directorul unității a provocat un mini conflict în urma căreia i-a dat un avertisment fetiței mele. Părinții erau sunați sau chemați în birou să nu se mai împrietenească cu mine sau copiii mei, fiind amenințați chiar cu protecția copilului. Am fost nevoită să cer ajutorul primăriei ca, ei să fie lăsați în pace să-și desfășoare activitatea în condiții normale!

Ce a urmat, ședințe peste ședințe, pentru a-și pune și actele în regulă și la fiecare ședință încheierea era: ,,Totul se întâmplă din cauza Doamnei Popescu!".

De atunci umblu cu fetele mele doar prin doctori și terapie, privată bineînțeles! În primă fază fata mea a refuzat să mai meargă la școală, după care mergea doar însoțită de către o colegă, îi era frica să mai meargă la școală!

În aceasta școală gimnazială lucrurile stau mult mai rău, dar nimeni nu ia nici o măsură! Totul se mușamalizează și se șterge cu buretele! De ce? Pt că sunt mulți copiii ,,cu grade" cum îi numesc eu, copiii de pădurari, ingineri, funcționari, patroni cărora nu se poate lua nici o măsură! Chiar unuii profesori și învățători fac bullying și discriminează copiii care provin din alte pături sociale! De ce nu se iau măsuri?

De ce nimeni nu face nimic? De ce nu găsesc nici un sprijin din partea statului? Această scoală nu are consilier școlar, de ce, pentru că se cere mită la JCRAE Suceava și nu numai!? Pentru că așa se vreaa!

Statului nu-i pasă de copiii noștri și astfel școlile din România au ajuns c-an vestul sălbatic! Abandonul școlar este în creștere din cauza acestui nenorocit de bullying și agresiunilor, atât din partea cadrelor didactice cât și din partea elevilor!

Chiar recent o altă mămică a fost amenințată de către domnul director că poate să meargă până la București că nu rezolvă nimic, datorită ilegalităților făcute copilului ei, și să aibă grijă că are nepoți din urmă care vor avea de suferit!

Am nenumărate sesizări în urma cărora n-am nici un răspuns!

În ultima fază voi fi nevoită să-mi transfer copiii la o altă unitate de învățământ, dar nu știu unde deoarece din câte am înțeles directorul unității a sunat alți directori zonali să nu fiu primită cu copiii mei!

Am apelat la activiști, televiziuni, redacții chiar și recorder, nimeni nu a vrut să intervină pentru că este an electoral!

Din punctul meu de vedere corupția ar trebui să meargă până la copii, haideți să lăsăm copiii să fie copiii și să-i sprijinim cât putem!

Să încheiem dictaturile comuniste și să eliminăm pedagogii care n-au ce căuta într-o unitate de învățământ!

Ramona

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!