Doresc să-mi exprim revolta și nemulțumirea față de efectele pe care le aruncă asupra noastră, a copiilor noștri și mai ales asupra sănătății niște incompetenți care iau decizii haotice și strict politice.

Când eram copil știam clar că școala se termină pe 15 iunie și începe pe 15 septembrie. Ne-au zăpăcit cu schimbările în ultimii ani, de am ajuns să nu mai știm nici când să ne planificăm vacanțele, nici când să facem cumpărăturile pentru noul an școlar.

Acum, când temperaturile s-au schimbat față de anii trecuți, când vine peste noi canicula din luna mai, ei au prelungit anul școlar până pe 23 iunie, pentru ce? La propriu, pentru ce?!

Fug să duc copilul la școală, să-l iau de la școală, este epuizat fizic și psihic de căldură, iar școală nu se face deloc. Îl întreb: ce faceți mamă toată ziua? Un coleg aduce boxa mică și pune pe telefon o manea, altul un trap. Majoritatea stau pe tik-tok, mai stă în clasă cu ei câte-o profesoară să încheie mediile. Pierdere de timp, de bani, pe căldurile astea! Bătaie de joc în lună de foc! Profesoarele își fac vânt cu evantaiul. Vă place așa, sau doar pentru salarii ne luptăm?! De ce nu ne luptăm pentru miniștri și secretari de stat corecți care să ia decizii bune și acceptăm bătaia de joc? Să spunem: nu domnule, noi toți profesorii, intelectualii, nu tolerăm așa mascaradă!

Sunt copii care de cald stau pe ghiozdane pe jos pe culoarele școlii. Adică nici măcar de condiții nu suntem în stare să ne ocupăm, dacă tot îi chemăm la școli.

România educată, o BĂTAIE DE JOC GENERALĂ!

Ioana Cristea

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!