Sunt o mămică a patru copii. O mămică ce își creste singură cei patru copii, fară niciun ajutor, ce muncește foarte mult că ei să aibă tot ce este necesar atât la școală cât și în viață de zi cu zi.

Motivul pentru care am decis să vă scriu este unul împărțit în două tabere și încă controversat, eternul plic cu bani.

Deja fiecare clasă discută suma: cea mai mică sumă este de 100 de lei. În clasă sunt 21 de elevi...x 100 lei...???

Pentru mine sumele adunate înseamnă mâncarea pe o săptămână, poate două. Există riscul ca astfel de gesturi să pună presiune pe părinții care nu își permit contribuții financiare, creând inegalități și disconfort.

Mă gândesc așa, oare învățătorii/ profesorii ce acceptă fară nicio remușcare plicurile cu bani cum se simt când știu eforturile pe care poate le fac unii părinți?

Dragi directori, așa cum ați făcut un regulament intern prin care interziceți vrute și nevrute, adăugați pe listă și interzicerea plicului cu bani! Este esențial! Pentru că unii profesori/ învățători efectiv cer de la obraz! Este una să pregătești un cadou simbolic și alta să strângi un salariu întreg!

În concluzie, strângerea unui plic cu bani ca și cadou pentru învățători la sfârșit de an rămâne un subiect delicat, care necesită o abordare sensibilă și echilibrată. Este esențial să se găsească modalități prin care recunoștința față de învățători să fie exprimată într-un mod etic și accesibil pentru toți părinții, asigurând în același timp că gestul este apreciat și respectuos față de toate părțile implicate.

Mama a patru copii

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!