Fotografie generică
Fotografie generică
Mă numesc Iuliana S. și sunt mama unui băiat de clasa a V-a. Copilului meu nu-i place să citească, preferând de mic mijloacele electronice. Noi avem o gândire modernă și nu suntem de acord să-l forțăm să citească dacă lui nu-i place, așa cum nici pe noi adulții nu ar fi coresc să ne forțeze cineva să vedem o piesă de teatru, de exemplu, dacă nu ne place teatrul în general.

Diriginta clasei în care învață copilul meu este și profesoara de limba și literatura română. Le-a dat o listă de lecturi suplimentare pentru vacanța de vară. Problema este că trebuie să țină și un caiet în care să scrie despre fiecare lectură câteva răspunsuri. Trebuie să le citească obligatoriu.

Nu mi se pare normal așa ceva din mai multe motive:

1. Este vacanță sau oră de lectură? Copilul meu în loc să se relaxeze în vacanța mare trebuie să stea să citească în fiecare zi ca să termine lista doamnei? Este normal așa ceva?

2. Metoda e după vremea mea. Așa primeam și eu temă acum 25 de ani. Nu ne mai modernizăm deloc?

3. Eu cu ce am greșit să stau să cumpăr acum 15 cărți? Poate vreau să mergem să ne relaxăm un week-end la munte de banii respectivi. Să se dea liste cu lecturi suplimentare și obligatorii când școala o să fie în stare să suporte costurile!

“Harun şi marea de povești” de Salman Rushdie
“O buclă în timp” de Madeleine L’Engle
“Recreația mare” de Mircea Sântimbreanu
“Emil și detectivii” de Erich Kastner
“Istoria lui Răzvan” de Horia Corcheş
“Val şi cetatea sufletelor” de Ana Alfianu
“Vântul bate la uşă” de Madeleine L’Engle

etc!!!!!!!

Doresc să aflu dacă profesoara are dreptul la anul, în septembrie să-l penalizeze pe copilul meu dacă nu rezolvăm această sarcină! Eu refuz să-mi supun copilul la asemenea tratament în lunile lui de vacanță!

Iuliana S.

Mesajul de mai sus a fost transmis pe adresa redacției, pentru rubrica ,,Vocea Profesorului" sau pentru rubrica ,,Vocea Părintelui" și a fost publicat ca atare, reprezentând opinia personală a autorului. Redacția noastră nu-și asumă informațiile prezentate în mesajele publicate la această rubrică, pe care nu are posibilitatea de a le verifica. Oferim oportunitatea oricărui cadru didactic și oricărui părinte să se exprime liber, să publice o opinie, să povestească o experiență personală sau să semnaleze o situație, scriind la adresa de e-mail  Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și specificând dacă dorește să semneze materialul, sau acesta să fie publicat sub anonimat. Vă mulțumim tuturor pentru implicare!