Diferențele între salariile profesorilor și cele ale angajaților de la Ministerul Educației sunt foarte mari. În timp ce profesorii se pregătesc pentru greva generală, fiind nemulțumiți de salariile pe care le primesc, având în vedere că un debutant este plătit cu aproximativ 2500 lei, angajații de la Ministerul Educației au sporuri de neimaginat și se bucură de venituri consistente.

Sindicaliștii din Educație au anunțat că de luni, 22 mai, începe greva generală.

Printre solicitările profesorilo se numără majorarea salariilor, instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației, plata orelor suplimentare, acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, creșterea anuală a investițiilor în învățământ, pentru îmbunătățirea bazei materiale și a infrastructurii.

Potrivit Rtv, în timp ce salariile cadrelor didactice sunt mici, angajații de la Ministerul Educației primesc salarii cu sporuri de opt ori mai mari decât ale profesorilor.

Angajații de la Ministerul Educației primesc spor pentru condiții vătămătoare de muncă, în valoare de 15% din salariu, deși muncesc din fața computerului și din birouri. Profesorii nu primesc acest spor pentru condiții grele de muncă, deși predau la clase și de 30 de elevi.  În tot acest timp, un profesor care ia un salariu de 3.600 de lei net ia un singur spor de suprasolicitare de 280 de lei. Secretarul general de la Ministerul Educației are un spor de condiții vătămătoare de peste 2.000 de lei pe lună. 

Iată ce salariu au Ministrul Educației Ligia Deca și ceilalți angajați de la Ministerul Educației: