Ligia Deca, Ministrul Educației a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că legile educației se schimbă din nou. 

Ligia Deca, este cea care a preluat portofoliul Ministerului Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu.

Noul Ministrul al Educației vrea să actualizeze forma pe care Sorin Cîmpeanu o pregătise pentru proiectul legilor educației. 

Ligia Deca este fost consilier prezidenţial şi principalul autor al proiectului de ţară ,,România Educată", susţinut de preşedintele Klaus Iohannis.

Peste două săptămâni vom afla cum se vor schimba noile legi ale educației.

Iată ce a declarat noul Ministru al Educației Ligia deca, potrivit Antena 3 CNN:

,,Am discutat astăzi cu prim-ministrul României şi am convenit un termen mai flexibil de încă aproximativ două săptămâni.

Este foarte important să trecem cu atenţie peste toate amendamentele venite, nu puține, sunt peste peste 9.000, însă în același timp să acordam atenția cuvenită şi actorilor în educație, care după preluarea mandatului şi-au dorit întâlniri în care să sublinieze care sunt perspectivele acestora în perspectiva viitoarelor legi ale educației", a spus Ligia Deca.

Reamintim faptul că forma pusă în dezbatere de fostul Ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, pentru noile legi ale educației, a stârnit foarte multe controverse.

în declarațiile de la Guvern, Ministrul Educației Ligia Deca dă de înțeles că a luat de la zero toate propunerile primite. Potrivit surselor Edupedu.ro, Ligia Deca a solicitat amendamentele originale tuturor organizațiilor din sfera educațională care au făcut propuneri de modificare sau completare la proiectele de acte legislative. Asta în condițiile în care, la finalul mandatului, ministrul Cîmpeanu declara public că forma consolidată a proiectelor este gata.