Doamna profesoară de geografie și fosta directoare de la Școala Ferdinand I din București, Violeta Dascălu a încetat astăzi din viață. Anunțul trist a fost făcut de apropiați:

„Vă anunțăm cu tristețe că Violeta Dascălu s-a stins din viață astăzi 9.Iulie, după o luptă de aproape 4 ani cu un cancer nemilos!”, „ne vom aminti mereu de ea ca de o mamă, soție, prietenă, colaborator, lider, director de școală… plină de dragoste, energie, empatie, putere, viziune, înțelegere și deschidere!”, au scris apropiații doamnei profesoare în anunț.

În septembrie 2023, doamna profesoară mărturisea într-o postare pe facebook: ,,Deși sunt într-o altă etapă a vieții de 3 ani, tot educația este iubirea pe care o port în suflet, profesional vorbind."

De-a lungul timpului, doamna Violeta Dascălu s-a remarcat prin vocație și devotament în multe situații. La un moment dat, deşi nouă alte şcoli au refuzat să accepte un copil cu dizabilităţi grave, doamna Dascălu a primit-o pe fetiţă în şcoala ei şi s-a asigurat că beneficiază de o educaţie adecvată.

În noiembrie 2022 ne alăturam demersului de a susține tratamentul doamnei profesoare. Profesoara de geografie Violeta Dascălu are nevoie de ajutor.

Dumnezeu să o odihnească! Condoleanțe familiei îndurerate.