Ne amintim cu nostalgie de zilele toride şi pline de veselie din vacanţele de vară. Pentru fiecare dintre noi, această perioadă înseamnă libertate, prietenie, timp nelimitat de joacă, bucuria de a descoperi şi de a încerca lucruri noi. Tabăra de vară reprezintă locul ideal în care toate aceste atribute pot fi regăsite şi mai putem adăuga un lucru foarte important – factorul educativ, pentru că, sub alte forme, copiii îşi pot continua parcursul instructiv într-un mod creativ.

Pentru a doua vară la rând, Asociaţia pentru Creativitate organizează o tabără cultural-educativă în care copiii au plăcerea de a petrece timp împreună, de a se juca, dar şi de a descoperi frumuseţea artei în multiplele ei forme. Pentru noi, acest timp este deosebit de preţios pentru că tabără se adresează în special copiilor cu posibilităţi financiare reduse sau cei proveniţi din comunităţi vulnerabile.

Anul acesta, paşii noştri s-au îndreptat spre Şcoala "Ion Olteanu" din Chitila, unde am întâlnit copii plini de viaţă, curioşi, dornici să înveţe zi de zi lucruri noi. Jurnalul nostru de tabără vă va purta şi pe voi în bucuria oferită de „Școala de acasă: întâlniri creative și educative".

Copiii se vor bucura de prezenţa şi mentoratul unor profesionişti din domeniul cultural: cineasta Anca Ciuclaru, scriitoarele Victoria Pătraşcu şi Iulia Iordan, ilustratoarele Irina Cangeopol şi Mihaela Vezenţan, artiştii vizuali Alina Tudor şi Răzvan Neagoe.

Arta are marele dar de a crea comunităţi tolerante, de a dezvolta spiritul creativ, dar şi pe cel civic, ea aduce un plus de valoare în educaţia fiecărui individ. Tocmai de aceea, „Școala de acasă: întâlniri creative și educative" urmăreşte construirea unei abordări ce are la bază cultura, în multiplele ei forme, în scopul de a forma un spirit educat în rândul copiilor din comunităţi dezavantajate.

aso creativi 8 iulie 2024