Rezultatele la examenul de Bacalaureat 2024, publicate astăzi, la o săptămână de la prima probă pe care elevii au susținut-o la limba și literatura română, pe platforma oficială bacalaureat.edu.ro. Notele se vor afișa și la afișierele școlilor unde s-a susținut examenul.

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute, există posibilitatea de a depune contestații. Acestea pot fi înregistrate astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00. Contestațiile pot fi depuse fie la centrul de examen, fie electronic, la adresa de email contestatiibacspecial2024 @ gmail.com. În cazul contestațiilor trimise online, candidații trebuie să atașeze o copie a actului de identitate și să furnizeze un număr de telefon pentru confirmare.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, candidații trebuie să îndeplinească trei condiții esențiale: să fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă și să aibă o medie generală de cel puțin 6 la probele scrise.

Pentru cei care nu vor obține nota de trecere în această sesiune, există încă o șansă în cadrul sesiunii de toamnă.

Peste 76% din candidați au promovat examenul de Bacalaureat 2024.

Conferință de presă Ligia Deca - Ministrul Educației, pentru anunțarea rezultatelor la Bacalaureat 2024