Andra Berceanu, director executiv FEPAL, a comentat declarația sindicatelor din educație, care nu sunt de acord cu introducerea camerelor audio-video în sălile de clasă, fără acordul profesorilor și al părinților, spunând că reprezintă ,,un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români".

Andra Berceanu:,,Când vorbim despre supraveghere audio-video, fără acordul celor înregistraţi, nu facem decât să aruncăm spre toţi acuzaţia că sunt factori perturbatori şi, dacă nu sunt acum, cu siguranţă vor deveni, ceea ce este complet fals. Adică restul angajaților din orice alt domeniu sunt factori perturbatori?

Sunt sisteme de supraveghere în orice magazin, în mall, în bănci, în farmacii, în orice instituție publică, în grădinițe și școli private. Numai în școlile de stat s-au găsit mereu scuze și tot felul de justificări aberante. De fiecare dată când a existat această discuție, sindicatele din educație s-au opus.

Veșnica mușamalizare. Să fie doar circ și victimizare când un copil face ceva, dar nu cumva să existe transparență vs ce se întâmplă la modul general în școli.

Cu buna participare și insistență a sindicatelor, numai școlile de stat au nevoie de intimitate pentru activitățile desfășurate zilnic. Tot timpul auzim numai elevii sunt de vină, părinții sunt de vină, dom’le, nu mai există respect în ziua de azi, copiii nu mai au cei 7 ani de acasă.

Ok, hai să vedem/auzim pe camere.

Și pac, apar domnii de la sindicat. Nu, nu, ne opunem. Oare de ce? Oare ce au de ascuns?", a scris Andra Berceanu pe facebook.

Amintim faptul că sindicatele din învățământ au transmis astăzi că nu susțin inițiativa Ministerului Educației de a introduce supravegherea audio-video în școli fără a mai fi necesar acordul profesorilor și părinților:

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor."