Scenele s-au petrecut ieri dimineață, la o şcoală din judeţul Bacău. Doi profesori, de Geografie și Matematică au avut o încăierare cu doi elevi de clasa a VII-a, fată şi băiat.

În imagini se vede cum profesorii încearcă să ia telefonul mobil din mâna unuia dintre copii, după ce aceştia ar fi vrut să-i filmeze. În încăierare, elevii şi unul dintre dascăli ajung pe podea, printre bănci.

Este vorba despre Școala gimnazială Burdusaci, unitate ce ține de Liceul Tehnologic Răchitoasa, potrivit Ziarul de Bacău.ro

Elevii care apar în acele imagini sunt frate și soră, ambii fiind în clasa a 7-a. Ei susţin că profesorul de Geografie le-a vorbit urât şi a existat, astfel, o discuţie contradictorie în cadrul căreia toţi cei trei şi-au adus jigniri. Au vrut să-l filmeze, ca să aibă dovada faptului că profesorul le vorbeşte urât.

Tot ei spun că au mai reclamat acest fapt la conducerea şcolii, care le-a spus că, atâta timp cât nu au dovezi nimeni nu îi va crede. Motiv pentru care astăzi au decis să filmeze profesorul în timp ce le vorbea în acest fel, în apărarea căruia a sărit şi profesorul de Matematică în momentul în care au încercat să îi ia telefonul din mână. Atunci a existat acea încăierare, s-au îmbrâncit, au împins băncile şi scaunele, iar la un moment dat au şi căzut pe podea, printre bănci.

Direectoarea liceului a demarat deja o anchetă. La fel, ISJ Bacău a demarat o cercetare prealabilă, iar inspectorii vor monitoriza cazul.