Mihai Monica Maria este jurist, formator specializat în prevenția agresivității din școli, EMDR, consiliere și trainer conflict. Mihai Monica Maria a povestit despre copiii care, împreună cu părinții lor, au decis să frecventeze online, un alt sistem de învățământ:

,,În școala românească, în 75% dintre conflicte, victima este vinovată! Este cel mai ușor! Și așa este distrusă emoțional, așa că este cea mai ușoară rezolvare. Oricum se mută pentru că încearcă să găsească un colectiv mai bun așa că, gata, s-a soluționat tot!

Ca părinte, poți lua partea oricât! Sistemul câștigă! Cât să te lupți cu o astfel de caracatiță? Ca acum, nu a mai fost niciodată! Este un trio distrugător: lipsa de empatie, lupta copiilor născuți în tehnologie dar obligați să învețe 7 ore după programa care este cum este, pauzele nesupravegheate în care cei needucați le mănâncă sănătatea celor educați și ar mai fi și alte aspecte.

Deja, pentru un segment de oameni, școala a devenit un coșmar. Coșmar din care vrem să ieșim. Cum adică mă obligă statul să îmi trimit copilul cu forța într-un loc în care el nu se simte nici respectat și nici în siguranță? Această întrebare o aud din ce în ce mai des!

Mai apoi, auzi că sunt în școli acreditate în sistem online și că s-au liniștit complet, că socializează mergând la sportul pe care îl practică, la teatru sau pian. Și îi vezi zâmbitori, liberi și acolo chiar se învață. Au 6 ore, au teme, sunt corectați și toate în limba engleză.

Însă, invidioșii ajung și acolo! Îi caută și îi reclamă! Ghiciți ce! Homeschooling este una dar școală acreditată Cognia, este alta! Așa că, nu vă mai grăbiți să îi reclamați că nu au ce să le facă! Școala unde sunt înscriși trimite acte, dovada plații, dovada frecventării. Copilul învață în alt sistem! Doresc ca acest sistem să nu mai fie pus la colț deoarece nici sistemul de stat nu este sigur! De aceea, unii părinți găsesc alternative! Și bine fac! M-au impresionat copiii din școlile online! Sunt relaxați, maturi și fară frustrări!", a scris pe pagina sa de facebook.

Sursa foto - Mihai Monica Maria