Cadrul didactic Andrei Mihai Comănescu care a plătit cu funcția pentru curajul de a spune adevărul era profesor de sprijin la Școala primară Cetatea Veche II din Huedin. În unitatea de învățământ învață 17 copii în regim simultan, repartizați în 5 clase.

Profesorul a reclamat că „este foarte frig și elevii mereu stau cu geacă la ore”. În urma sesizărilor făcute de cadrul didactic a avut loc și un reportaj realizat de TVR Cluj la fața locului, despre situația din școală.

Profesorul afirmă că după ce a povestit cum stau lucrurile în școala în care predă a fost amenințat și a transmis că renunță la orele pe care le preda în această unitate de învățământ.

În același timp, conducerea unității, Direcția de Sănătate Publică și primăria spun că nu sunt probleme, deși termometrul arăta că sunt 13° în clasă dimineață, pe data de 5 februarie, iar în grupul sanitar al elevilor nu erau mai mult de 12°. 

Niciun elev nu a venit la școală pe 5 februarie, iar învățătoarele nu au dorit să dea niciun fel de declarație, potrivit TVR Info. Profesorul care a avut curajul de a spune adevărul despre situația din școală a declarat pentru TVR Cluj: „Odată ce temperaturile au scăzut și în școală a început să fie tot mai frig, iar asta pentru că focul se făcea fie prea târziu, fie deloc”.

În urma semnalării situației, profesorul spune ca a fost amenințat: „Imediat ce ați plecat, a venit o mare parte dintre părinți, după cum presupun, chemați de către persoana responsabilă de relația cu comunitatea și m-au amenințat cu violență fizică, să nu mai calc niciodată în școala asta”.

Directoarea unității de învățământ afirmă că elevii nu s-au plâns niciodată și că nu este frig. Primarul Orașului Huedin a transmis că este asigurat stocul de lemne pentru încălzirea zilnică a clădirii. 

În urma incidentului de pe 5 februarie, profesorul de sprijin a transmis TVR că renunță la orele pe care le avea în această școală.