Sporturile nautice, adică cele care se pot practica în apă, pe apă sau sub apă, sunt disponibile într-o varietate foarte mare, pentru întreaga familie. Nu doar la mare și în preajma râurilor curgătoare vara, sporturile acvatice se bucură acum de locuri special amenajate, în cadrul unor centre sportive care oferă ore de relaxare în apă sau cursuri pe nivele diferite, cu antrenor personal.

Aceste sporturi pot fi practicate individual sau pe echipe. Printre ele se numără: #înot, aquagym (gimnastică în apă), săriturile în apă, navigare, surf, aquaball (volei în apă), polo în apă, canotaj, schi nautic, scufundări, înot sincron și altele.

Nici un copil nu este prea mic pentru sportul nautic. Bebelușii au de câțiva ani buni posibilitatea de a învăța să înoate în piscine speciale. Acolo li se face și gimnastică subacvatică de personal specializat. Iată deci, că sportul nautic în familie se poate face de la vârste foarte fragede, deci poate începe devreme.

Iată beneficiile sporturilor nautice, pentru toată familia:

* Sporturile nautice au risc foarte scăzut pentru răniri sau accidente agresive, ceea ce este foarte important când vine vorba de copii. Greutatea corporală în apă scade cu aproximativ 80%. Apa minimalizează orice impact. Astfel, apa va fi blândă cu un corp de copil, mai ales cu articulațiile. Acest detaliu este valabil și pentru adulți, deci și bunicii familiei vor fi avantajați.

* Sporturile nautice presupun să știi să înoți. Iar înotul stimulează o dezvoltare armonioasă a corpului. Cu oase puternice și mușchi antrenați. Înotul întărește spatele, mai ales în partea inferioară. De asemenea, contribuie la recăpătarea unei posturi corecte a corpului. Acest detaliu este important nu doar pentru copii ci și pentru părinți, mai ales pentru cei care petrec ore bune așezați în scaunul de la birou, în fața calculatorului.

* Sporturile nautice îmbunătățesc circulația sângelui, indiferent de vârstă și deci ajută la păstrarea sănătății inimii. Măresc rezistența fizică și cresc capacitatea cardiorespiratorie.

* Sporturile nautice protejează nu doar sănătatea fizică ci și pe cea psihică! Reduc stresul și anxietatea, asigură o dispoziție echilibrată și stimulează optimismul, somnul bun și tonusul general.

Iată deci o sumedenie de argumente pentru a practica sporturi nautice în familie. Și pentru ca să vă simțiți extraordinar, vă recomandăm echipamentele și accesoriile sportive de la Decathlon. Aici găsiți cel mai bun raport calitate-preț și echipamente pentru adulți și copii, pentru nu mai puțin de 80 de sporturi diferite!

Produsele noastre preferate de la Decathlon sunt:

Jachetele de navigație pentru adulți și copii - Impermeabile și potrivite atât pentru vreme caldă cât și pentru furtuni, sunt disponibile în multe culori. Asigură asigură confort datorită gulerului înalt, greutății reduse și reglajelor simple.

jacheta impermeabila navigatie sailing 100 alb dama

 

Combinezon anti-UV Albastru Bebe/Copii, disponibil pentru diverse vârste. Acest combinezon cu mânecă lungă, din material reciclat, oferă protecție împotriva razelor UV, chiar și în apă. Se îmbracă ușor datorită capsei din spatele gulerului.

combinezon anti uv albastru bebecopii

 

Ochelari de înot pentru toată familia - pentru toate mărimile, inclusiv reglabili, de toate culorile și la prețuri foarte accesibile. cei pentru copii, cum sunt cei din imaginea de mai jos, model The One, au fost concepuți pentru a se adapta perfect la majoritatea fețelor mici.

ochelari inot the one lentile fumurii alb roz

#navigatie #inot #poftadesport #DecathlonRomania