Fântâna din cărți de țiglă, din fața Bibliotecii Centrale din Cincinnati - Statele Unite ale Americii s-a transformat într-o adevărată atracție, determinând mii de persoane anual să o viziteze. Mesajul pe care amplasamentul îl transmite este acela al fluxului liber de informații și idei, care circulă prin cuvântul tipărit. 

Această fântână, cunoscută cu afecțiune sub numele de „fântâna cărților” potrivit Bibliotecii ,,prezintă apa care curge în cascadă peste un teanc de cărți de plăci ceramice, reprezentând fluxul liber al informațiilor și ideilor prin cuvântul tipărit”. Sculptorul care a proiectat totul în 1990 se numește Michael Frasca.

Construcția din țiglă a fost posibilă datorită testamentului din 1982 al doamnei Weinberg. A fost una dintre primele biblioteci publice din America, cu servicii speciale pentru copii, pentru orbi, și un sistem de răspîndire a cărților în intreg orașul după 1898.

În ziua de azi Biblioteca este recunoscută ca având o amplă colecție de cărți ce pot fi împrumutate atât prin metoda clasică, cât și în formate digitale.