Episodul 1. Ieri, într-un cartier liniștit din Brașov o fetiță de circa 5 ani se plimba cu trotineta. Până aici, totul normal. Nu puteam să-mi închipui că o fetiță atât de mică poate oferi momente de o cruzime greu de imaginat.

Am surprins și imortalizat scene live pe care din anumite considerente nu le voi difuza.

Un porumbel care era obișnuit să fie hrănit cu firimituri de către vecini, ciugulea liniștit pe o alee. Văzându-l, fetița cu trotineta s-a îndreptat cu viteză spre porumbelul care nu s-a gândit nicio clipă să se ferească fiind obișnuit cu oamenii, și a reușit să-l rănească doborându-l la pământ. Bătând din aripi, porumbelul se zbătea din răsputeri să se ridice dar fetița tot îl lovea cu roata din față exprimând o furie imensă că dorește să-l termine cu orice preț.

În apropierea momentului erau câteva persoane majore care priveau spectacolul demn de un film horror și se amuzau. Am strigat la copilă să se oprească, timp în care porumbelul s-a refugiat sub o mașină parcată pe stradă.

Nimeni din cei strânși în apropierea copilului cel rău nu a luat atitudine, din contră, se amuzau. Probabil vreunul dintre ei era părintele, bunica, sau vreun vecin al fetei cu trotineta.

Răutatea fetei s-a manifestat si după ce am strigat să se oprească și tot căuta să scoată pasărea grav rănită de sub mașină. Dacă nu educăm copiii în acest sens și le mai și aprobăm agresivitatea, dacă nu luăm opinie publică, este evident că acceptăm și promovăm violența de la cea mai fragedă vârstă și vom trăi într-un mediu al răutății. Îmi asum postarea care este total adevărată! Marinel Urzică

Episodul 2. Azi, 12 septembrie am căutat pasărea în apropiere de locul întâmplării. Reușise să se mai târască destul de mult. Era moartă.

Marinel Urzică