Anul trecut am fost după fie-mea la Balul Bobocilor (că a intrat la liceu). Am primit un formular de semnat în care ne asumam răspunderea daca plodu' consuma ceva, sau, mă rog, am semnat că nu sunt ei responsabili pentru nimic. Pentru că sunt tata securist cu înclinații securistice, la ora 23:50 (circa și ceva) am ajuns la locație să ridic una bucata plod (pe persoana fizică) + colega, să le duc pe amândouă acasă.

Recunosc, m-a mâncat în fund și pentru că mă cunoșteam cu "badigarzii" am urcat să o caut. Îmi scrisese că se simt bine că totul e ok, am vrut să văd...

Imediat după intrare era un puști care stătea rezemat, tremura, îi curgeau balele și se uita fix... M-am întors la badigard și i-am zis să cheme salvarea, iar omul pasiv mi-a spus "e cox frate, n-ai ce să le faci, sunt zombi p-aici..".

Uitandu-mă stupefiat, am văzut niste.. subspecimene grupate în fața clubului care dădeau "marfa" și mi-am dat seama că NU am văzut nicio ambulanță, niciun echipaj de poliție.

Am urcat scările mizeriei de club din Regie și în timp ce urcam, am văzut fete dezbrăcate, copii beți, fete în stare de ebrietate (de unde naiba aveau alcool? că la bar nu se vindea). Dar... în timp ce intram în sala de la etaj, pe scenă în isteria generală s-a urcat vestitul IAN. Lasere, jocuri de lumini, toți copiii țipau și ăla ia microfonul și zice: "Ian.. să mă piș pe voi zdrențelooor..." și toată lumea țipa isterizată.

Recunosc, mi s-a ridicat părul pe șira spinării, m-am gândit la un dosar penal daca îi rupeam dinții pe scena aia, dar am continuat să îmi caut fiica, dându-i mesaje că dacă în 2 minute nu e la intrare opresc mizeria.

A venit cu prietena ei și până acasă a plâns pentru că.. a zis că nu știa ce urmează, că până să vin eu au cântat "ani de liceu" și a fost frumos wheatever.

I-am trimis dirigintei apoi înregistrarea cu.. ce am auzit și dânsa plecase exact înainte de scenă, însă, m-a frapat ceva. Pe afiș era trecut numele liceului. Am căutat formularul și.. nu scria nicăieri că vor fi expuși copiii unui limbaj po***grafic. Am întrebat DE CE permite liceul așa ceva și mi s-a răspuns sec faptul că "liceul nu are nicio legătură cu organizarea balului". Dar numele liceului apărea pe afiș.

Știți ce m-a dus capul, nu? Am început să "sap". Și am descoperit că de vreo 4 ani (cel puțin) aceiași firmă organizează Balul Bobocilor, pentru top 10 licee din București, în același loc, în același mod.

Pe oricine veți întreba... liceele nu își asumă responsabilitatea. Bun, atunci cum ajunge acea firmă să promoveze așa ceva în rândul proaspeților învățăcei? Există cineva care ar putea să creadă că cineva din liceu nu este la fel de corupt că și angajații azilelor mizerabile?

E doar o chestie de timp până la care vom vedea la știri acest lucru, pentru că, doar ca să știți, consumul de droguri în liceu începe de la "Balul Bobocilor". Punct!

Vă întrebați de ce au debarcat mascații simultan la 7 din cele 10 licee de top din București? Aveți copii în clasa a 9-a? Prima "fericire" cu care vor veni acasă va fi... invitația la Balul Bobocilor. Veți vedea un afiș cu un "artist" promovat, veți vedea că numele liceului este menționat pe afiș (și asta vă va da o falsă încredere că totul e ok) veți primi un formular pe care îl veți semna cu privire la faptul că veți fi responsabili pentru ce face copilul dar... dacă veți avea curiozitatea să întrebați dirigintele care e treaba, veți fi șocați să înțelegeți că... deși liceul nu se consideră responsabil, mulți profesori "partikipă".

Oare cum e asta posibil? Realizați cumva că ne expunem copiii unor pericole imense și că cei despre care credem că ar trebui să aibă ca prima misiune SIGURANȚA lor nu fac nimic, din teama, corupție, incompetenta , sau toate la un loc?

Și daca veți lăsa copilul să meargă pentru că va veni cu lacrimi în ochi, pentru că participarea la "Balul Bobocilor" e o chestie de reputație și nu veți putea amputa asta, veți fi de acord... Și nu, nu veți vedea picior de polițist sau macar vreo ambulanta. Iar daca sunteți un părinte responsabil, ajungeți acolo pe la ora 23:30 și DOAR urmăriți ce se întâmplă. Îi veți vedea drogați, beți, veți vedea poate dealerii (dar niciun polițist, stați liniștiți) daca nu aveți pile la "badigarzi" nu vă vor lasă să intrați, dar veți vedea profesori care sunt acolo...

Întrebare: CÂND vă interveni Poliția, Ministerul Educației, DNA-ul, DIICOT-ul pentru a destructura aceste mizerii? Din pucntul meu de vedere pun semnul egal între responsabilitatea autorităților (liceul, profesorii) și angajații azilelor groazei.

E o tacere ascuțită și nimeni nu își asuma că profesor sau ca director de liceu să facă o contra promovare acestor evenimente, să le spună părinților și copiilor că NU încurajează participarea și că acest eveniment NU ARE nicio legătură cu ideea de activitate școlară de bun venit în liceul respectiv.

Când se va întâmpla asta? Niciodată! Pentru că cineva.. este cooptat să accepte și ce se întâmplă, se întâmplă, asta e!

Aș face eu plângerile penale și aș duce directorii în fata procurorilor să explice, de ce apare numele liceului pe care îl conduc pe afișul unor evenimente unde copiii sunt supuși pronografiei și decadenței umane la cel mai înalt nivel? Și dacă liceul nu are nicio responsabilitate de ce nu dă în judecată o entitate care îi folosește numele pentru a se promova ÎN locația sa?

Nu, până nu apare la știri (după ce din păcate, se va întâmpla ceva..) să le tremure chiloții gândindu-se inept ce ar fi trebuit să facă să PREVINĂ și să protejeze copiii fragili, expunerea la gheboasă, ian și alți dejectioniști d-ăștia vor micționa pe copiii noștri în timp ce directorii de liceu, profesorii și cei responsabili vor închide ochiii la eveniment sau chiar vor da sugestii de organizare a transportului către eveniment.

Material realizat de Marian Paraschiv