,,Leonardo și furtuna emoțiilor”, noul smartbook semnat Roxana Andreea Rusu și publicat la Editura Integral, a fost lansat pe 24 martie 2021, la Târgul Radio Romania Gaudeamus.

Proiectul este realizat cu sprijinul Secom Romania și conține povești și activități educative pentru dezvoltarea inteligenței emoționale.

Cartea poate fi comandată de la:

Librărie net - https://bit.ly/3oChB2Z

Librăria online Libris - https://bit.ly/3rer6ac

Librăria Delfin - https://bit.ly/373dJCW

Librăria Cartepedia - https://bit.ly/3rerqFW

Conținutul este potrivit pentru copii cu vârste intre 4 și 14 ani, putând fi utilizat și la scoală, de cadrele didactice, că bază pentru ateliere de dezvoltare personală, cercuri de lectură sau în săptămâna Scolii Altfel.

Toate poveștile și activitățile sunt ilustrate color, desenele fiind realizate de Octav Ungureanu. Poveștile prezintă noi aventuri ale lui Leonardo și prietenilor sai. Adulții pot accesa materiale informative despre inteligenta emoțională, cu un simplu telefon mobil, scanând cu ajutorul unei aplicații gratuite QR-urile din carte.

Roxana Andreea Rusu, autoarea cărții:

,,Pentru dezvoltarea armonioasă a copilului și transformarea sa într-un adult cu succes pe plan personal și profesional, nu sunt de ajuns noțiunile care se pot învăța la școală. Un IQ academic bun ar trebui să fie completat de dezvoltarea inteligenței emoționale și a abilităților soft (optimismul, simțul umorului, automotivația, spiritul de echipă, asumarea responsabilității, capacitatea de a face față stresului, spiritul de inițiativă, abilitățile de negociere, gândirea critică, încrederea în sine).

Cartea de față pune accentul pe importanța inteligenței emoționale, adică pe:

* modul în care copilul este capabil de a-și înțelege, controla și exprima emoțiile,

* modul în care este capabil să empatizeze cu cei din jur,

* modul în care creează, gestionează și menține relațiile cu ceilalți.

Chiar dacă inteligența cognitivă este un factor important pe parcursul academic, inteligența emoțională este cea care ajută copiii să se descurce în perioadele stresante, fie că este vorba despre evaluări școlare, transformările și provocările de toate felurile din adolescență, probleme familiale, schimbări neașteptate sau posibile situații de bullying.”

Este a patra carte educativă lansată de psihopedagog Roxana Andreea Rusu la Editura Integral, după poveștile antibullying din ,,Andrei și Pietricica Prieteniei”, cartea ,,Eu și Virusul Hai Hui” ce conține povestea care explică pandemia pe înțelesul copiilor și ,,Aventurile lui Leonardo”, smartbook-ul cu povești și activități pentru dezvoltarea soft skills.

,,Leonardo și furtuna emoțiilor” a avut lansarea la Târgul Radio Romania Gaudeamus și ulterior la Târgul Libfest, după ce anul trecut, smartbook-ul ,,Aventurile lui Leonardo”, lansat tot la Radio Romania Gaudeamus, s-a bucurat de aprecierea părinților și a profesorilor, bifând un Loc 2 în topul general al tuturor cărților pentru adulți și copii, la categoria ,,Cea mai râvnită carte”. Practic, a fost cartea pentru copii care a primit cele mai multe voturi din partea publicului!