O poveste cutremurătoare despre două fete, foarte diferite, care ajung să devină prietene. Una dintre ele, pe nume Francesca, este considerată de societate o fată ,,normală”, care nu iese în evidență cu nimic.

Cealaltă, Maddalena, provoacă indignare și le face pe femeile din cartier să se închine atunci când trece pe stradă, cu părul negru tuns strâmb, ochi lucioși de pisică ageră, râs zgomotos și gesturi sfidătoare la adresa celor care o privesc cu dispreț și repulsie.

Francesca are o educație aleasă și o finețe în glas și comportament. Dar este complet fascinată de Maddalena, fata cu un comportament rebel, care umblă desculță și despre care lumea vorbește că ar urzi blesteme, că ar purta ghinion și că este o piază rea.

Din prietenia celor două fete se nasc experiențe care vor cutremura cititorul, îl vor emoționa până la lacrimi și-l vor ține cu sufletul la gură.

Legătura sinceră care se dezvoltă, posibilă doar la vârsta în care sufletul se poate deschide complet, va uni cele două fete într-un mod puternic, imposibil de distrus de către prejudecățile celor din jur, întâmplările traumatizante care vor veni sau războiul care le va maturiza brusc.

Despre carte puteți afla mai multe de pe site-ul Litera.

39c00632 0093 4164 8486 41f70afdbc0f