Cu o copertă lucioasă, în culori pastelate, cu semn de carte și pagini cu scris mare și ușor de citit, cartea ,,Viața ca un râu” te farmecă imediat ce ai atins-o și ai răsfoit câteva pagini. Însă de îndată ce apuci să citești primele rânduri, stilul autoarei Shelley Read și firul poveștii care începe să se deșire nu te mai lasă să o abandonezi din mână.

Cititorul o ,,cunoaște” din primul capitol pe Victoria, o fată de doar 17 ani, de la țară, mult mai matură decât ar fi trebuit să fie la vârsta ei, din cauza evenimentelor familiale prin care a trecut, fiind marcată în special de pierderea mamei. În urma tragicelor întâmplări care au avut loc când Victoria era mică, pe lângă amintirile care-i fac inima să plângă de câte ori privește în urmă, s-a ales și cu multe responsabilități, mult mai multe decât ar avea în mod normal o adolescentă.

În acest context, într-o zi în care nimic nu prevestea că urmează să se întâmple ceva special, pe când mergea să-l recupereze pe fratele său de la barul din sat, îl întâlnește pe Wil, cu un singur l, care avea să-i schimbe în doar câteva minute perspectiva asupra vieții.

Dar imediat ce îl cunoaște, tatăl său are o singură rugăminte către Wil: să plece cât mai departe de fiica sa.

,,Viața ca un râu” este o poveste de dragoste frumoasă dar nu doar atât. Este povestea unei comunități de la marginea orașului Colorado, cu un farmec rural emanat inclusiv din replicile spumoase cu izul vremii în care se petrec toate în această carte. O comunitate simplă, care într-o zi e lovită de o mare tragedie.

Catastrofa schimbă tot și o determină pe Victoria să-și părăsească locul în care s-a născut și a crescut dar și frumoasa livada de piersici a familiei sale, cea mai strașnică din toată zona.

Propulsată într-o viață sălbatică, Victoria oferă cititorului o pildă extraordinară despre cum poți avea din nou totul, din nimic.

O carte despre soartă, adevăr, pasiune cu o poveste zguduitoare, despre care puteți afla mai multe de pe site-ul editurii Litera.

viata ca un rau editura litera