A plouat puțin. Acum norii s-au risipit, e un aer curat, amestecat cu parfum intens de flori de tei și, din fericire, o liniște deranjată doar de păsări gălăgioase și gâze.
Week-end-ul acesta o să citesc din nou ,,Colecționarul", de John Fowles. Prima oară am citit-o când aveam în jur de 25 de ani și sunt curioasă cum o voi percepe în prezent, la un pas de 40. Este una dintre puținele cărți care m-au schimbat, m-au pus serios pe gânduri, nu am putut să o uit ușor. Parcă are ghiare și scrijelește niște urme tăioase, care nu pot fi șterse în timp.

Te ia ușurel, îți stimulează nivelul de înțelegere și toleranță, te leșină și îți dă speranțe, apoi te lovește crunt cu o realitate a lucrurilor pe care o întâlnim și astăzi, în unele situații intens mediatizate.

Nu vreau să vă povestesc mai mult, ci doar să spun că este o carte de referință, de citit și păstrat în bibliotecă. Este romanul de debut al lui John Fowles (incredibil, căci pare mai degrabă un roman scris la apogeul carierei de scriitor).

Găsiți ,,Colecționarul" - de John Fowles, în următoarele librării online:

Cărturești - https://bit.ly/3mYgj1i
Librăria Delfin - https://bit.ly/3MV2JpW
Librărie net - https://bit.ly/3tF4lgU