Ați citit romanele lui Nicholas Sparks? Sunt bestseller-uri internaționale, traduse în peste 50 de limbi. Majoritatea au fost ecranizate, iar filmele au avut un real succes. Printre cele mai iubite de public: The Notebook, Nights in Rodanthe, The Choise, The Best of Me, Dear John.

Am citit în acest week-end romanul ,,Dear John", pentru că văzusem doar filmul.  Romanul este perfect pentru o zi de Duminică, se citește rapid și este relaxant. O poveste emoționantă despre dragoste, responsabilitate, onoare, lupta pentru viață, sacrificii, familie și destin.

John și Savannah se cunosc întâmplător într-o vară, iar această întâlnire avea să le schimbe viețile. El este un tânăr rebel înrolat în armată, aflat într-o permisie. Ea este o studentă foarte implicată în activități sociale. După două săptămâni cei doi se întorc pe drumurile lor atât de diferite, dar luptă ani de zile pentru a rămâne împreună. Continuă să se vadă rar și să corespondeze. Deși serviciul militar trebuia să se încheie pentru John, au loc evenimente care îl prelungesc. Într-o zi, Savannah îi scrie o scrisoare care îi frânge inima și care începe astfel: ,,Dragă John... "

Deși la început povestea pare previzibilă, nu este deloc așa. Ce vă pot spune e că romanul se termină altfel decât filmul. Un motiv în plus să-l citiți.

Unde găsiți romanul ,,Dear John":
Elefant ediția în limba engleză - https://bit.ly/3xTw3HS
DVD-ul cu filmul este disponibil la Cărturești - https://bit.ly/3u5BLFv