Pasionată încă de mică de tot ceea ce înseamnă literatură pentru copii și elemente din cultura japoneză, Raluca-Georgiana Nicolae și-a asumat poate cel mai important rol de până acum: cel de a încerca să ofere o perspectivă diferită asupra anumitor concepte existențiale, prin intermediul cărților pe care le scrie.

Fie că vorbim despre cărțile pentru copii sau cele pentru adolescenți și adulți tineri, un lucru este cert: autoarea a dorit ca după fiecare carte cititorul să rămână cu un “gust” plăcut la final.

Autoarea abordează teme precum iertarea, căutarea și găsirea Sinelui, importanța familiei în viața și formarea individului. Deși acțiunea cărților este fictivă, mesajul este unul puternic: nu renunța niciodată la drumul tău.

În cartea “The Maybug” (Amazon KDP) este prezentată viața unei fetițe care locuiește cu familia în zona rurală a Franței și care este pasionată de conservarea naturii.

O idee asemănătoare, aceea de salvare a naturii, este prezentată și în cartea “The Adventures of Ginger, The Red Fox” (ShieldCrest Publishing), dar din perspectiva unor animăluțe vorbitoare care se unesc pentru binele suprem: acela de o ajuta pe vulpea Ginger să își salveze pădurea. ”The Adventures of Ginger, The Red Fox” este o carte care îmbină diversitatea geografică și cea psihologică a personajelor, cu utilizarea de ghicitoare/puzzle ca și concept spiritual. Suma unui șir de evenimente vor conduce puiul de vulpe la personajul menit să acționeze ca un ghid în călătoria acestuia și care va influența devenirea lui. Este o poveste care subliniază importanța protejării pădurilor și a viețuitoarelor ei, dar, în același timp, prezintă și importanța spiritualității în formarea celor mici.

Din spectrul cărților pentru adolescenți și adulți tineri, Raluca-Georgiana Nicolae abordează subiecte care implică conexiunea dintre lumea materială și cea a spiritelor (subiect des întâlnit în cultura japoneză, prin intermediul shintoismului). Pasiunea autoarei pentru cultura japoneză a determinat-o să scrie trei cărți care prezintă viața oamenilor din Japonia feudală și cum aceștia vor fi puși în diferite ipostaze care sunt în strânsă legatură cu lumea de dincolo. Pentru cei pasionați de tot ce înseamnă anime/manga, autoarea speră ca prin aceste trei cărți să aducă o perspectivă nouă asupra acestui subiect, prin îmbinarea diversității elementelor culturale, de simbolistică psihologică/spirituală și de creație artistică.

Cele trei cărți pentru adolescenți/adulți publicate sunt reunite în seria “The Realm of the Foxes”:

• “The Magpie and The Tree of Life” (Olympia Publishers)
• “The Sapphire Fox” (Amazon KDP)
• “The Jeweler’s Reign” (Amazon KDP)

Povestea cărții „The Magpie and The tree of Life”:
Sakura locuiește în satul blestemat Shinsei cu bunica ei și Maru, o chinchilla. Ea nu știe ce s-a întâmplat cu părinții ei, ci doar cât de mult tânjește inima ei după aceștia, în timp ce își desfășoară munca, folosind frunzele din pomul vieții pentru a vindeca rănile din satul Shinsei. În curând, ea va descoperi că povestea ei este partea finală a uneia care se întinde pe generații și că numai ea îi poate distruge pe demonii care țin satul în robie și pe ea departe de părinții ei. Dacă Sakura va găsi coțofana și o va convinge să o ajute, poate că va mai exista speranță.

Povestea cărții “The Sapphire Fox”:
“The Sapphire Fox” este continuarea poveștii personajului principal din prima carte. Ea prezintă atât evoluția acestuia la nivel inter-personal, cât și din perspectiva unui vindecător din era feudală care purta pe umeri o responsabilitate imensă: aceea de a purta de grijă atât bunicilor săi, cât și întregului sat care era atacat de ființe supranaturale.

Povestea cărții “The Jeweler’s Reign”:
„The Jeweler’s Reign” spune povestea răului în rândul descendenței familiei și cum totul se poate schimba într-o clipă când suntem confruntați cu frica noastră cea mai profundă. Este a treia carte din seria “The Realm of the Foxes” și prezintă soarta anumitor personaje din cartea “The Magpie and The Tree of Life”, cât și a unor personaje noi, și cum acestea își vor plăti datoriille la nivel karmic.
Fie că sunteți pasionați de cultura japoneză sau nu, lecturarea acestor cărți vă va lăsa cu un sentiment plăcut la final.