Autorul cărții ,,Puterea celor slabi" se prezintă: ,,Mă numesc Eugen Oniscu, născut în 10 august 1972 în Tulcea. Sunt scriitor de proză, în mod special de nuvele-povestiri și eseuri. Încă din copilărie am fost pasionat de lecturi, iar din adolescență s-a cristalizat în sufletul meu dorința de a scrie.

Am început să scriu din tinerețe, căutând de-a lungul timpului să învăț cât mai mult despre arta de a scrie. Trăiesc de aproape douăzeci de ani în diaspora. Am locuit treisprezece ani în Spania, iar acum locuiesc la Berlin în Germania, unde lucrez și scriu în timpul liber.

De obicei, îmi public scrierile la revistele:„Armonii Culturale”, „Boema”, pe site-ul „Resurse Creștine” ș.a. În anul 2020 editura „Armonii Culturale” mi-a publicat o carte de nuvele-povestiri intitulată: „Mesagerul”, iar în aprilie 2021 la Editura „Epubli” din Berlin am publicat o nuvelă în format electronic, în limba germană, intitulată: „Über die Enttäuschungen des Lebens” (Mai presus de dezamăgirile vieții).

De asemenea am participat cu o povestire în cadrul antologiei literare: „Primăvara se numără prozele” organizată de: Editura „Inspirescu” din Pitești în anul 2021, și la proiectul literar „Milenarium” organizat de: Editura „Armonii Culturale”.

În anul 2023 am realizat la LED Force Edituea din Iași, coordonată de Cristian Arsenoi, prima mea carte în format electronic multimedia, cu titlul: Puterea celor slabi."

Despre cartea ,,Puterea celor slabi": 

O carte de eseuri și meditații creștine scrise pentru cei dezamăgiți de viață, pentru cei ce duc poveri și au răni în sufletele lor. Textele sunt structurate pe diferite teme ce gravitează în jurul marii revelații a scripturilor și anume persoana și lucrarea lui Iisus Hristos.

În toată cartea este dezvoltată și aprofundată iubirea neînțeleasă a lui Dumnezeu pentru noi păcătoșii, ce nu merităm atâta har și o astfel de iubire ce prin jertfa Golgotei s-a revărsat peste noi.

Cartea îl așază pe cititor față în față cu maiestatea și puterea lui Dumnezeu, și îl invită la contemplare. Lectura cărții readuce în fața cititorilor temele vaste ale Sfintelor Scripturi și invită la aprofundare pentru a descoperi mărețul sens al existenței umane prin Hristos.

Descrierea cărții într-o singură frază: Meditații creștine scrise sub inspirație divină pentru al cunoaște mai bine pe Dumnezeu și a ne lăsa transformați de iubirea Sa minunată.

Puterea celor slabi


În tumultul vieții noastre la orizontul căreia se îngrămădesc nori tot mai întunecoși există un minunat privilegiu de care putem beneficia dacă dorim. Despre acest lucru ne-a scris apostolul Ioan: ,,Iată Eu stau la ușă și bat. Dacă aude cineva glasul meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el, și el cu Mine.” (Apocalipsa 3-20)

Citind acest verset și încercând să-i pătrund înțelesul său măreț, îmi dau seama că Iisus nu ne-a părăsit și că prin Duhul Său bate la ușa inimii noastre. Aceste bătăi ale harului la ușa sufletului omenesc reprezintă faptul că în ciuda vremurilor umbrite de atâtea dificultăți pe care le străbatem, Hristos încă mai dorește să ne mântuiască din păcatele noastre. Impresionantă este îndelunga răbdare a lui Hristos care face apel după apel la inimile noastre pline de răutate.

Aici ne este descoperită universalitatea chemării lui Dumnezeu adresate neamului omenesc prin Hristos, dar este foarte interesant faptul că această chemare ni se adresează individual pentru că harul Său minunat atrage și încearcă să sensibilizeze inima omenească pentru a răspunde iubirii divine.

Dumnezeu ne-a oferit tot cerul prin Hristos, de aceea apostolul Pavel ne-a scris: ,,Voi aveți totul deplin în El...” (Coloseni 2-10)

Puteți citi cartea integral și gratuit AICI.