O tânără româncă pasionata de dans își dorește cel mai mult să ajungă în celebra trupă a irlandezului Michael Flatley. Merge pentru a susține câteva probe și așteaptă cu sufletul la gură un răspuns. Dar este nevoită să revină în țară înainte să afle rezultatul probelor date la Dublin, după ce primește un sms referitor la un accident al mamei sale.

Tânăra nu o mai prinde pe mama sa în viață și ajunge direct la înmormântare, dar rămâne cu mari semne de întrebare. Se încăpățânează să afle dacă cineva i-ar fi dorit moartea mamei și de ce. Din scotociri în arhive, sunt scoase la lumină secrete sumbre de aproape o jumătate de veac.

Prin destinul a trei generații de femei – mama, fiica, nepoata – sunt desfoliate realitățile unei Românii postbelice în care s-a înstăpânit comunismul, s-au fărâmat destine, s-au născut speranțe, s-au schimbat structuri. Fiecare generație are visele ei pe care e nevoita să și se constrângă.

O Românie văzută prin destinul a trei femei din trei generații diferite. Un roman care va fi citit cu placere atât de femei cât și de bărbați.
Romanul „Trei femei” semnat de Stelian Turlea și aflat la a trei ediție, a apărut la Editura Integral și beneficiază de un uriaș aparat critic.

Dan C. Mihăilescu spune despre această carte: ,, Lovitura de teatru a acestei cărți este că în această maree, în această rețea de înțelegeri, generozități, adopții și iubiri de tip feminin, toate au un păcat originar la capăt. Morala ar fi că dincolo de iubire și de înțelegere există undeva un fruct mâncat, un fruct alterat, exista un vierme care, orice am face, sapă mereu la copacul dragostei.”

Cartea poate fi comandată online, (mai sunt disponibile câteva exemplare cu semnătura autorului) de pe Libris AICI.