Cartea ,,Fugi acolo unde nimeni nu te așteaptă", scrisă de Decebal Bugariu și prospăt lansată la editura INTEGRAL, aduce în atenția cititorilor o poveste plină de emoție și profunzime despre călătoria spre libertate și fericire, în ciuda opresiunii și corupției. Autorul împărtășește cu cititorii săi, cu sinceritate și claritate, propria experiență de a părăsi România, pentru a găsi o viață mai bună în altă țară.

În timp ce autorul recunoaște iubirea pentru România, el explică și opresiunea care a făcut imposibilă rămânerea în ea. Cititorilor le este permis să simtă cu adevărat motivele și trăirile care stau în spatele deciziei de a pleca din țara natală. Câți oare dintre cei ce vor citi această carte nu-și vor recunoaște propriile gânduri și emoții?

Pentru Aurel, personajul principal al cărții, oportunitatea de a scăpa de comunism a venit când lucra ca inginer electric la o companie care construia un proiect de irigație în deșertul Sahara. Prima dintre cele trei părți ale cărții este o relatare directă a afacerilor dubioase pe care oamenii le făceau acolo pentru câștiguri personale meschine, nu pentru îndeplinirea profesională a lucrului cerut de proiectul dificil din deșertul aspru și nemilos. Descrierile și dialogurile vii permit cititorului să fie prezent cu personajul Aurel și să vadă, prin ochii lui, lipsa de moravuri și a bunului simț la care oameni au fost reduși trăind în baza șantierului segregat în condițiile deșertului aspru sub o conducere absurdă și meschină a activiștilor de partid și a iscoadelor securității.

A doua parte prezintă călătoria Aurel, epică prin deșert cu momente extrem de periculoase către lumea liberă, a treia parte descrie întâlnirile cu diverse persoane cu intenții sincere dar și cu indivizii periculoși și degenerați din lagărul de refugiați din Italia, în timp ce Aurel aștepta cu nerăbdare să i se acorde viza de intrare în Statele Unite. Ultima parte a cărții descrie viața lui Aurel în Statele Unite, reintregirea familiei și succesul profesional în engineria profesionistă americană precum și pierderea celui mai bun prieten Tedi. In tot acest pelerinaj periculos numai cu ajutorul lui Dumnezeu personajul Aurel a avut șansa de a ajunge la în libertate fără traume de ori ce fel.

Cartea poate fi comandată online de pe www.eIntegral.ro, cu livrare în toată lumea.Prin cuvintele sale, autorul Decebal Bugariu transmite într-o notă foarte personală și emoționantă că libertatea de expresie, drepturile individuale și posibilitatea de a-ți atinge potențialul profesional sunt aspecte fundamentale ale unei vieți demne și fericite. El subliniază că aceste drepturi nu ar trebui să fie privilegii, ci drepturi elementare ale fiecărui individ, iar atunci când acestea sunt încălcate sistematic, fuga devine adesea singura opțiune.

Decebal Bugariu explică de ce a ales să scrie această carte: ,,Vreau ca nepotul nostru să înțeleagă cum și de ce am părăsit România, pe care el știe că o iubim, și cum de am ajuns să iubim țara adoptivă la fel de sincer ca pe cea natală. Vrem ca el să știe că libertatea de expresie, năzuința spre fericire și atingerea potenţialului profesional se dobândesc cu sacrificiu și că şansa de a trai decent și productiv într o țară pentru care libertatea, familia și credința sunt fundamentale, este tot atât de mult un privilegiu, cât și o responsabilitate.

Vreau ca el să înțeleagă că trăind într un regim corupt, totalitar, cele mai simple drepturi individuale ale libertății îți sunt refuzate – să vorbești fără cenzură, să te închini fără intimidare, să citești cărțile pe care le dorești și să întâlnești prietenii pe care îi iubești fără teama de a fi spionat sau raportat; să crești profesional fără a fi forțat să devii membru al partidului de guvernământ; să obții un pașaport fără umilința de a fi nevoit să mituiești un agent corupt. Când toate acestea devin insuportabile, fuga este una dintre puținele opțiuni. Nici o destinație sigură, nimeni care să te așteapte, și totuși singura modalitate prin care poți să ți salvezi sănătatea mintală, demnitatea și integritatea.”fugi acolo 5