Cartea ,,Poveste de Crăciun", de Charles Dickens, a fost publicata pentru prima dată cu mult timp în urmă, în anul 1843. Între timp a devenit un clasic atemporal și se menține de ani de zile în topul celor mai iubite si reprezentative lecturi, în special din perioada Sărbătorilor de iarnă.

Personajul principal din această poveste minunată, Ebenezer Scrooge, este un bătrân zgârcit, rău la suflet, egoist, care nu se gândește decât la el și nu arată niciun fel de empatie sau compasiune față de cei din jurul său.

În Ajunul Crăciunului însă, are loc un eveniment ieșit din comun! Este vizitat de trei fantome: Fantoma Trecutului, Fantoma Prezentului și Fantoma Viitorului. Acestea îl poartă într-o călătorie care îi schimbă complet viziunea asupra vieții.

Scrooge are astfel ocazia să revadă momente cheie din trecut, să înțeleagă impactul său asupra celorlalți și să vadă posibilele consecințe ale alegerilor sale actuale și viitoare. Povestea, potrivită cititorilor de toate vârstele, subliniază importanța compasiunii, a bunătății și a spiritului de dăruire în sezonul Sărbătorilor și reprezintă un apel la redescoperirea valorilor umane fundamentale.

Cartea este disponibilă la Libris AICI!

poveste de craciun de charles dickens dec 2023