Evenimentul a avut loc pe 11 noiembrie, la Librăria ,,Mihai Eminescu" din București, unde au fost invitate familiile cu copii, dar și cadrele didactice interesate de utilizarea lecturii în procesul educațional.

Lansarea cărții ,,Leonardo și bunele maniere", de Roxana Andreea Rusu, a avut loc împreună cu lansarea cântecului pentru copii ,,Leonardo zice-așa", cu versuri de aceeași autoare, interpretat de corul de copii Meloritm, de la Palatul Național al Copiilor, coordonat de doamna Prof. Dr. Elena Maria Nicolai, care a semnat și prefața cărții.Au participat: autoarea cărții - Roxana Andreea Rusu, corul de copii Meloritm și doamna Prof. Elena Maria Nicolai, ilustratorul Octav Ungureanu, Ana-Maria Gate, director marketing LA FANTANA, partener exclusiv al proiectului, reprezentanții Editurii Integral și mascota Leonardo, spre deliciul copiilor.

Roxana Andreea Rusu, despre ,,Leonardo și bunele maniere": ,,Cartea Leonardo și bunele maniere este a treia din seria poveștilor educative cu micul leopard Leonardo, după Aventurile lui Leonardo și Leonardo și furtuna emoțiilor, toate fiind publicate la Editura Integral.

Fiecare carte are o temă educativă și de data aceasta este vorba despre bunele maniere. Nu cele sofisticate, ci acelea care reprezintă bazele unui comportament civilizat și care se deprind în ceea ce numim cei 7 ani de-acasă. Toți copiii știu cum ar trebui să se poarte, pentru că părinții și profesorii le spun zilnic, însă mai important decât să știe este să înțeleagă sensul bunului-simț și al comportamentului plăcut în societate.

Cu ajutorul celor 8 povești din carte, micilor cititori li se dezvoltă empatia, li se arată consecințele fiecărui tip de comportament, fie el greșit sau corect și perspectivele celorlalți, pe care ei pot învăța să le anticipeze, în funcție de cum se poartă. Cartea conține și un ghid cu cele mai simple sfaturi pentru diverse situații, formulate pe înțelesul copiilor, dar și câteva propuneri de activități, pentru exersarea bunelor maniere.

În premieră, cartea se lansează împreună cu un cântec pentru copii - Leonardo zice-așa, interpretat de copiii minunați și talentați din corul Meloritm, de la Palatul Național al Copiilor, cărora le mulțumesc! Cântecul poate fi accesat direct din paginile cărții, scanând un QR cu telefonul mobil și o aplicație gratuită."

Cartea poate fi comandată online de la Librăria Delfin - AICI, dar și din alte librării online.